Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Τέμπη: Τι υποστήριξε στην ΕΔΕ ο γιατρός που υπέγραψε την αναρρωτική άδεια στον Επιθεωρητή Σταθμάρχη

Τέμπη: Τι υποστήριξε στην ΕΔΕ ο γιατρός που υπέγραψε την αναρρωτική άδεια στον Επιθεωρητή Σταθμάρχη

Την υπογραφή ενός επίκουρου γιατρού από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Βόλου φέρει η αναρρωτική άδεια ενός μήνας την επόμενη ημέρα της τραγωδίας στα Τέμπη που δόθηκε στον επιθεωρητή Σταθμάρχη ο οποίος επικαλέστηκε πρόβλημα με τη μέση του.

Στην κατάθεση που έδωσε στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) ο επικουρικός Νευροχειρουργός του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου του Βόλου σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, ανέφερε πως ο Επιθεωρητής Σταθμάρχης τον επισκέφθηκε τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου, επικαλούμενος πρόβλημα στη μέση του. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Σταθμάρχης δεν πήγε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), όπου απευθύνονται όλοι οι ασθενείς για κάποιο έκτακτο πρόβλημα υγείας.

Ο γιατρός υποστηρίζει πως εξέτασε τον Επιθεωρητή Σταθμάρχη πριν του χορηγήσει την άδεια ενός μήνα, και επιμένει ότι λειτούργησε μετά από παραίνεση συναδέλφου του που του έκανε εξυπηρέτηση «καλή τη πίστει» και μόλις χθες, όπως λέει, συνειδητοποίησε σε ποιον έδωσε την άδεια.

Διευθυντής Νευροχειρουργικής Νοσοκομείου Βόλου: «Δεν εμπλέκομαι»

Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου Βόλου, καθιστά υπεύθυνο για την υπογραφή στο χαρτί της αναρρωτικής εξ’ ολοκλήρου το γιατρό που τον υπέγραψε, αρνούμενος τις κατηγορίες πως έδωσε εντολή ο ίδιος.

Ο διευθυντής μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως πράγματι εκείνη την ημέρα τον αναζήτησε ο Επιθεωρητής, αλλά επειδή ο ίδιος δεν είχε ιατρείο και επειδή γνώριζε παλαιότερο πρόβλημα υγείας και επειδή εμφανώς κούτσαινε τον παρέπεμψε για έλεγχο στον γιατρό, ο οποίος και εν τέλει υπέγραψε την αναρρωτική άδεια.

Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου Βόλου διέψευσε ότι έδωσε εντολή για την αναρρωτική, ενώ επέμενε ότι η αναρρωτική δεν φέρει το όνομά του.

Της Γιάννας Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις