Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Τέμπη: Το παραπεμπτικό για άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ που «καίει» τους γιατρούς

Τέμπη: Το παραπεμπτικό για άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ που «καίει» τους γιατρούς

Στο φως έρχεται το παραπεμπτικό για την αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή του ΟΣΕ Λάρισας που υπογράφηκε στο νοσοκομείο Βόλου.

Το παραπεμπτικό σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσιάζει η ιστοσελίδα taxydromos.gr φέρει την υπογραφή του Διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείο του Βόλου, Νίκου Χαυτούρα.

Το πόρισμα της ΕΔΕ, πάντως, για τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου είναι καταπέλτης σχετικά με την άδεια που πήρε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ αμέσως μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, μετά την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας που έλαβε ο επιθεωρητής το επόμενο πρωί του δυστυχήματος στα Τέμπη, ο φάκελος της ΕΔΕ διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, στην Ανακρίτρια λόγω της σπουδαιότητας, τίθενται σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο. Η αναστολή των καθηκόντων θα έχει ισχύ για έναν μήνα.

Από την ΕΔΕ προκύπτει ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε κάποια διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ, αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση. Εν συνεχεία ο επιμελητής κατ’ εντολή του διευθυντή έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

Την ίδια ώρα ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο, Νίκος Χαυτούρας μιλώντας στο newsit.gr επιμένει ότι «απλά είπα την άποψή μου, δεν υπέγραψα πουθενά».

Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής στο Αχιλλοπούλειο υποστηρίζει, μιλώντας στο newsit.gr «δεν υπέγραψα τίποτα εγώ, εγώ τον είδα στο ιατρείο που με έψαξε ο ίδιος, και πήρε άδεια υπογεγραμμένη από τον γιατρό. Απλώς είπα ότι τον είδα και εγώ, αλλά η εξέταση έπρεπε να γίνει στα ιατρεία. Την άδεια την υπέγραψε ο Επιμελητής Α’. Εγώ μπορώ να πω οτιδήποτε. Θα πω την άποψή μου. Αλλά η εξέταση είναι στα εξωτερικά ιατρεία. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είναι ούτε βοηθός, ούτε ειδικευόμενος, ούτε επικουρικός, Είναι επιμελητής Α’. Είναι γαλάζιο παιδί, είναι γαλάζια η διοίκηση. Με κάθε τρόπο θέλουν να με οδηγήσουν στην άνευ προηγουμένου δίωξή μου» καταλήγει μιλώντας στο newsit.gr, ο κος. Χαυτούρας.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις