Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σήμερα το τρισάγιο και τα αποκαλυπτήρια του τάφου στο Τατόι

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σήμερα το τρισάγιο και τα αποκαλυπτήρια του τάφου στο Τατόι

Σε στενό οικογενειακό κύκλο θα τελεστεί σήμερα, Κυριακή (19.02.2023), στο Τατόι, το τρισάγιο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Τα αποκαλυπτήρια του τάφου θα γίνουν μετά την τελετή, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό τι θα αναγράφεται στην επιγραφή του. 

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στο Τατόι, καθώς μετά από απόφαση της οικογένειας του τέως βασιλιά το τρισάγιο θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο και γι’ αυτό έχει απαγορευτεί η είσοδος στον κόσμο. Μετά την τελετή, οι συγγενείς του τελευταίου μονάρχη της Ελλάδας θα προχωρήσουν στα αποκαλυπτήρια του τάφου του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι θα αναγράφεται στην επιγραφή του τάφου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, όπου σήμερα (19.02.2023) θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια. Πριν τρεις ημέρες μπήκαν τα μάρμαρα, τα οποία φτιάχτηκαν στα πρότυπα των άλλων δύο τάφων, του Παύλου και της Φρειδερίκης. Τοποθετήθηκε επίσης ένα μάρμαρο στο έδαφος, ένας μεγάλος σταυρός και γύρω γύρω μαρμάρινο χαλίκι.

Για το τι θα μπορούσε να αναγράφει στην επιγραφή του τάφου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, μίλησε στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Κωνσταντίνος Λουκάς, από τις εκδόσεις «Στέμμα». «Θεωρώ πως θα γράφει Κωνσταντίνος Βασιλεύς των Ελλήνων και από κάτω θα υπάρχει μία ρήση από το Ευαγγέλιο καθώς αυτό είναι μια παράδοση που ισχύει από παλιά. Κάθε βασιλιάς είναι έθιμο να περπατάει στο χώρο του νεκροταφείου και να ζητάει σε πιο σημείο θέλει να ταφεί. Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος επέλεξε το σημείο και αναμένω με ενδιαφέρον τι θα γράφει η επιγραφή» είπε χαρακτηριστικά. 

Το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Μητρόπολη

Χθες, Σάββατο (18.02.2023), πραγματοποιήθηκε το 40ημερο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Κάτω από ισχυρά μέτρα της αστυνομίας, οι 200 καλεσμένοι (ελάχιστοι γαλαζοαίματοι ανάμεσά τους) βρέθηκαν στην Μητρόπολη Αθηνών για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Λίγο μετά τις 11:00 έφτασαν στη Μητρόπολη Αθηνών τα μέλη της οικογένειας του Κωνσταντίνου, η σύζυγός του Αννα Μαρία, τα παιδιά Αλεξία, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος και Θεοδώρα μετά συζύγων. Νωρίτερα στη Μητρόπολη έφτασαν οι αδερφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Σοφία και Ειρήνη. Τα παιδιά του Παύλου και εγγόνια του τέως βασιλιάς Κωνσταντίνου ήταν, επίσης, στο πλευρό της οικογένειάς τους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μια στιγμή που ξεχώρισε από την τελετή στην εκκλησία, ήταν αυτή που η οικογένεια του τέως βασιλιά γονάτισε, με τα χέρια σταυρωμένα, ως φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

Στην Μητρόπολη Αθηνών παρόντες ήταν και αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επιχειρηματίες και πολιτικοί. Μεταξύ αυτών, η Φάνη Πάλη Πετραλιά, ο Νότης Μηταράκης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Μάκης Βορίδης, ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Κόσμος είχε συγκεντρωθεί έξω από την Μητρόπολη επίσης, αλλά όχι στον βαθμό του κόσμου που μαζεύτηκε την ημέρα της κηδείας του.

Μετά την ολοκλήρωση του μνημόσυνου η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στάθηκε στα σκαλιά της Μητρόπολης και χαιρέτισε τον κόσμο και πήγε στο ξενοδοχείο πριν μεταβεί στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου έδωσε καφέ στους παρευρισκόμενους στο μνημόσυνο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις