Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τεράστια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση – Βόρεια προάστια και ανατολική Αττική στο μάτι του κυκλώνα

Τεράστια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση – Βόρεια προάστια και ανατολική Αττική στο μάτι του κυκλώνα
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο τυφώνας “Ζορμπάς” χορεύει όλη η χώρα και τα προβλήματα από το πέρασμα του κυκλώνα είναι τεράστια σε όλη την Ελλάδα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα και στο δίκτυο της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα για πάρα πολλές ώρες. Σε ανατολική Αττική και βόρεια προάστια τα περισσότερα προβλήματα.

Ο Κωνσταντίνος Μανιάτης, πρόεδρος τεχνικού ομίλου ΔΕΗ, μίλησε στο newsit για τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Αττική που προκαλεί ο τυφώνας “Ζορμπάς” και τόνισε πως οι ακραίες καιρικές συνθήκες έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα κυρίως στα βόρεια προάστια και στην ανατολική Αττική.

Αναγνώστες του newsit καταγγέλλουν ότι στην Ανάβυσσο δεν έχουν ρεύμα εδώ και 48 ώρες, ενώ και στα Βριλήσσια υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης εδώ και μια ώρα.

Τα περισσότερα εντοπίζονται σε μια τεράστια ακτίνα από το Σούνιο μέχρι τον Μαραθώνα, με τους τεχνικούς της ΔΕΗ να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να λύσουν το πρόβλημα και να επανέλθει κανονικά το ρεύμα στους καταναλωτές.

Ο κ. Μανιάτης τόνισε πως “τις τελευταίες 48 ώρες που έχουμε αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έχει προκαλέσει ο “Ζορμπάς”,  έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλά σοβαρά προβλήματα κυρίως στα βόρεια προάστια και στο κομμάτι της ανατολικής Αττικής. Οι κλήσεις είναι πάρα πολλές, με τους τεχνικούς να έχουν καλύψει 2000 με 2500 χιλιάδες προβλήματα βλαβών. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν 500 με 700 κλήσεις πολιτών για βλάβες”.

Στη συνέχεια επεσήμανε την έλλειψη τεχνικού προσωπικού τονίζοντας πως “οι τεχνίτες δουλεύουν επί 24ωρου βάσεως δεν έχουν σταματήσει. Η μεγάλη έλλειψη τεχνικού προσωπικού που υπάρχει δημιουργεί τα προβλήματα και η κάλυψη των αναγκών από το Σούνιο μέχρι το Μαραθώνα είναι δύσκολη γιατί οι αποστάσεις είναι τεράστιες. Οι τεχνικοί πρέπει φτιάχνοντας μια βλάβη να αποκαταστήσουν και την επόμενη και έτσι δημιουργείται ένα μεγάλο κενό. Άρα και ο καταναλωτής καταλαβαίνει ότι πρέπει να υπάρχει υπομονή ώστε ο τεχνίτης να μπορεί να αντεπεξέλθει, να αποκαταστήσει τη βλάβη και να επανέλθει κανονικά το ρεύμα στους πολίτες. Το στοίχημα είναι μεγάλο, όμως οι τεχνίτες θα το κερδίσουν και αυτή τη φορά και θα καταφέρουν να αποκαταστήσουν πλήρως τις βλάβες, ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να έχει ρεύμα και να φτάνει αυτό το αγαθό, η ηλεκτρική ενέργεια, σπίτι τους χωρίς προβλήματα.

Σε Ανατολική Αττική και βόρεια Προάστια τα περισσότερα προβλήματα

Τα περισσότερα προβλήματα που έχει φέρει ο τυφώνας “Ζορμπάς”  ξεκινάνε “από το Σούνιο, από την Ανάβυσσο, το Λαύριο, τη Ραφήνα, μέχρι το Μαραθώνα” επεσήμανε ο κ. Μανιάτης και ανέφερε πως “υπάρχουν εκεί πολίτες που μπορεί να έχουν προβλήματα μέχρι και 24 ώρες. Ενδιάμεσα, γύρω στις 6-7 ώρες, έχουν πάρει και πάλι ρεύμα, αλλά τα καιρικά φαινόμενα δημιουργούν συνέχεια προβλήματα. Δέντρα πέφτουν πάνω στα καλώδια και μένουν πάλι εκτός δικτύου. Και τρέχουν πάλι από την αρχή οι τεχνίτες για να επαναφέρουν το ρεύμα. Είναι αρκετές τέτοιες περιπτώσεις που μέσα στις 48 ώρες έχουν μείνει αρκετές ώρες εκτός ρεύματος. Κυρίως αυτά τα προβλήματα είναι στην ανατολική Αττική στα βόρεια προάστια, στο Μαρούσι, στην Αγία Παρασκευή, στον Άγιο Στέφανο, στο Μενίδι, στο Περιστέρι. Εκεί δημιουργούνται και υπάρχουν τα περισσότερα προβλήματα αυτή τη στιγμή”.

ΔΕΔΗΕ: Μακριά από τα ηλεκτροφόρα δίκτυα

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ όπου απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση στους πολίτες να μείνουν μακριά και να μην αγγίζουν τα ηλεκτροφόρα δίκτυα που βρίσκονται στο έδαφος, γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τραυματισμού. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει:

Ο ΔΕΔΔΗΕ, με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα, απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς όλους τους πολίτες, να μην προσεγγίζουν σε καμία περίπτωση αγωγούς ή άλλα στοιχεία του Δικτύου που βρίσκονται στο έδαφος, γιατί υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος. Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης εντοπίσει αγωγό ή άλλο στοιχείο του Δικτύου στο έδαφος, θα πρέπει να ειδοποιήσει άμεσα τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή να επικοινωνήσει με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις