Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Τεράστιας αξίας το σκάφος του Σκωτσέζου αριστοκράτη που βυθίστηκε με αυτόν στη Σούδα (pics)

Τεράστιας αξίας το σκάφος του Σκωτσέζου αριστοκράτη που βυθίστηκε με αυτόν στη Σούδα (pics)

Ένα ιστιοφόρο με μεγάλη ιστορία ήταν το σκάφος του άτυχου Βρετανού που βρέθηκε νεκρός στον κόλπο της Σούδας, την περασμένη Κυριακή (31.01.2021). Το εντυπωσιακό σκαρί του 74χρονου Σκωτσέζου ευγενή κατασκευάστηκε το 1902 και η αξία του ξεπέρναγε το 1.000.000 ευρώ.

Το «Coral of Cowes» που βυθίστηκε στη Σούδα κατασκευάστηκε από τους White Brothers ως Bamba III και μετονομάστηκε το 1923, ενώ κέρδισε το King’s Cup το 1926 και το 1928. Αργότερα το 2005, υποβλήθηκε σε συντήρηση, στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής και αργότερα στο Peake Yacht Services στη Γρενάδα υπό τον τότε ιδιοκτήτη του Ρίτσαρντ Όσβαλντ.

Το 98ft (30m) σκάφος, είναι γνωστό στον κόσμο των σκαφών και έχει συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες στο παρελθόν στο Cowes, στην Καραϊβική και στη Μεσόγειο, αναφέρει το Flashnews.

Click4more: Χανιά: Φως στα αίτια θανάτου του 74χρονου Βρετανού – Τι λέει το πόρισμα του ιατροδικαστή

Ο Richard Oswald ο πρώην ιδιοκτήτης του σκάφους πριν τον άτυχο Hugh Roberts, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του 74χρονου, δήλωσε συντετριμμένος:

«Ήταν μία πολύ θλιβερή είδηση. Πριν από πέντε χρόνια παρέδωσα αυτό το υπέροχο σκάφος σε έναν νέο κυβερνήτη. Αυτός ο καπετάνιος, ένας Σκωτσέζος, ένας πραγματικός κύριος, ο Χαγκ Ρόμπερτς, πρώην αξιωματικός του ναυτικού, οδηγός αγώνων αυτοκινήτων και ένα πραγματικός λόρδος. Απόψε θα σηκώσω ένα ποτήρι από το καλύτερο ουίσκι βύνης στη μνήμη του Hugh και του ασύγκριτου σκάφους του», έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

 

Δείτε εικόνες του σκάφους από τη ναυτική ιστοσελίδα Sandeman:

 

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις