Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Τέσσερα χωριά στο Πήλιο ιδανικά για ανοιξιάτικα ταξίδια

Τέσσερα χωριά στο Πήλιο ιδανικά για ανοιξιάτικα ταξίδια

Το Βουνό των Κενταύρων αποτελεί πάντα έναν ιδανικό προορισμό για να ξεφύγει κανείς από την καθημερινότητα και να κάνει ένα ταξίδι που θα του μείνει αξέχαστο.

Το Πήλιο και τα χωριά του προσφέρουν κάτι που δύσκολα συναντάς, δηλαδή βουνό και θάλασσα καθιστώντας τον προορισμό αυτό ιδανικό όλες τις εποχές του χρόνου.

Τα χωριά του Πηλίου μαγεύουν τον επισκέπτη και την άνοιξη με τα χρώματα να συνθέτουν πίνακες ζωγραφικής σε διαδρομές που θα σου μείνουν αξέχαστες.

Είτε θες πιο ορεινά είτε πιο παραθαλάσσια χωριά, το Πήλιο μπορεί να σου προσφέρει μερικές μέρες ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης στη φύση και φυσικά καλό φαγητό. Γιατί Πήλιο σημαίνει φύση, παράδοση και αξέχαστη γαστρονομία!
Τσαγκαράδα: Ένα από τα πιο όμορφα και κεντρικά χωριά του Πηλίου αν θες κοντινή πρόσβαση και στο βουνό και στη θάλασσα είναι η Τσαγκαράδα. Μεγάλα πλατάνια και αγριοκαστανιές συνθέτουν στο σκηνικό σε αυτό το όμορφο χωριό του ανατολικού Πηλίου.

Πρόκειται για έναν πολύ παραδοσιακό οικισμό και μάλιστα τον μοναδικό σε ολόκληρη την περιοχή του Πηλίου που συγκεντρώνει 31 εκκλησίες και ξωκλήσια.

Καλντερίμια και πετρόχτιστα σπίτια δημιουργούν ένα ειδυλλιακό και όμορφο σκηνικό για να απολαύσεις τις διακοπές σου και να περάσεις μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς.

Σήμα κατατεθέν της Τσαγκαράδας στο Πήλιο είναι η πλατεία του χωριού όπου συγκεντρώνονται κάτοικοι και επισκέπτες. Και εκεί βρίσκεται ίσως το πιο γνωστό αξιοθέατο του χωριού και συγκεκριμένα ο διάσημος, θεόρατος πλάτανος ηλικίας 1.000 ετών με περίμετρο κορμού που φτάνει τα 14 μέτρα.

Εκεί βρίσκεται και η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής μια εκκλησία που συνδυάζει την πηλειορίτικη αρχιτεκτονική με νεοκλασικά στοιχεία.

Στην Τσαγκαράδα θα βρεις πολλά καταλύματα για όλα τα γούστα και μαγαζιά για φαγητό, από πολύ παραδοσιακό έως γκουρμέ γεύσεις για να επιλέξεις ανάλογα με την όρεξή σου. Πολύ κοντά βρίσκονται μονοπάτια προς το βουνό ενώ σε λίγα χιλιόμετρα βρίσκεσαι στις εκπληκτικές παραλίες του Πηλίου.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις