Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Τέσσερις ώρες με την Κατερίνα Περιστέρη

Τέσσερις ώρες με την Κατερίνα Περιστέρη

Η αίθουσα του Αμφιθέατρου του υπουργείου Πολιτισμού δεν ήταν τόσο ασφυκτικά γεμάτη όσο περίμενα. Έφτασα λίγο πριν τις 11 στο υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας και πήρα την θέση μου στο αμφιθέατρο.

Συντάκτρια του υπουργείου Πολιτισμού μπορεί να μην είμαι αλλά όπως όλοι μας έχω παρακολουθήσει το θέμα της Αμφίπολης και λόγω επαγγελματικής διαστροφής αλλά και γιατί η γενιά μου δεν έχει ξαναζήσει άλλη τέτοια ανακάλυψη.
Γι’ αυτό και το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο. Αν πρέπει να κρατήσει κάτι κανείς από αυτή την επιστημονική παρουσίαση η οποία εξελίχθηκε σε συνέντευξη Τύπου είναι ότι ακόμα οι υπεύθυνοι της ανασκαφής δεν έχουν καταλάβει ακόμα την έκταση που έχει πάρει η ανακάλυψή τους.

Και το λέω αυτό, γιατί, επί πολλή ώρα επέμεναν να μην απαντούν στα εύλογα ερωτήματα των δημοσιογράφων. Μάλιστα την επιμονή των συναδέλφων η Κατερίνα Περιστέρη την εξέλαβε ως επίθεση!
Και το είπε κιόλας! Δεν είναι έγκλημα να ρωτάς τι έχει γίνει ο σκελετός, που έχει μεταφερθεί, τι άλλο έχει βρεθεί και πότε θα έχουμε νεότερα για τα ευρήματα.

Δουλειά των δημοσιογράφων είναι να ρωτούν και δουλειά των ερωτώμενων είναι να απαντούν αφού δέχθηκαν να πάρουν μέρος σε αυτή την διαδικασία.

Οι κυρίες Παναγιωταρέα και Μενδώνη παρακολουθούσαν διακριτικά την διαδικασία, μάλιστα η κα Μενδώνη ήταν και άρρωστη αλλά ήταν εκεί σε όλη την διάρκεια της συνέντευξης.

Όταν πια ο κόμπος έφτασε στο χτένι και οι απαντήσεις της Κατερίνας Περιστέρη δεν ικανοποιούσαν γιατί πολύ απλά δεν ήταν απαντήσεις αναγκάστηκε να πάρει τον λόγο. Η κα Μενδώνη είπε πολλά! Είπε αναλυτικά για τον σκελετό, είπε για την ομάδα της ανασκαφής και έσωσε κατά κάποιον τρόπο την κατάσταση όταν η κα Περιστέρη σε μια αποστροφή του λόγου της είπε ότι στην ανασκαφή συμμετείχαν και εθελοντές πράγμα που θεωρείται απαράδεκτο.

Οι 4,5 ώρες που περάσαμε με την Κατερίνα Περιστέρη και τους δυο συνεργάτες της μπορεί να ήταν κάτι καινούριο για όλους μας αλλά θα μπορούσαν να είχαν δώσει περισσότερα στην κοινή γνώμη που διψάει στην κυριολεξία για να μάθει περισσότερα για το παρελθόν.

Γιατί μην ξεχνάμε ότι το θέμα του τάφου της Αμφίπολης δεν το διόγκωσαν τα ΜΜΕ τα οποία κατηγορήθηκαν αρκετές φορές και σήμερα αλλά οι ίδιοι οι επικεφαλής της ανασκαφής οι οποίοι έχουν μπερδέψει αρκετές φορές με τις διφορούμενες δηλώσεις τους.

Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητεί κανείς την επιστημονική προσπάθεια που καταβάλλεται, ωστόσο όπως όλα τα μεγάλα γεγονότα έτσι και αυτό χρειάζεται μια διαχείριση για να μην καταντήσει τσίρκο. Και σήμερα την παράσταση δεν έκλεψαν οι ανακαλύψεις αλλά η κα Λίνα Μενδώνη η οποία έσωσε την τελευταία στιγμή την κατάσταση μιλώντας την γλώσσα της αλήθειας. Τόσο δύσκολο είναι κα Περιστέρη;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε