Ελλάδα

Τέσσερις παράξενες εκκλησίες της Ελλάδας που δεν μοιάζουν με καμία άλλη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από άκρη σε άκρη της Ελλάδας θα συναντήσει κανείς εκκλησίες μεγαλύτερες ή μικρότερες, ναούς και εξωκκλήσια.

Κάποιες από αυτές τις εκκλησίες έχουν ιδιαίτερη και παλιά ιστορία ενώ άλλες ξεχωρίζουν λόγω της εμφάνισης και του τρόπου κατασκευής τους.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχει εκκλησία στην Ελλάδα η οποία δεν χρειάστηκε οροφή και πάτωμα για να κατασκευαστεί και θα την δούμε παρακάτω. Όσο ταξιδεύεις στην Ελλάδα, ανακαλύπτεις παράξενα αξιοθέατα και ξεχωριστές εκκλησίες…

Αγία Θεοδώρα: Η Αγία Θεοδώρα είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο εντυπωσιακές και γνωστές εκκλησίες όχι μόνο της Πελοποννήσου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Ξεχωρίζει από τα 17 μεγάλα δέντρα που ξεπηδούν από τη στέγη του ναού και τα οποία φτάνουν σε ύψος 20 μέτρων. Και φυσικά, όπως πιθανόν γνωρίζεις, οι θρύλοι που συνοδεύουν το εκκλησάκι τη Αγίας Θεοδώρας είναι πολλοί.

Το μικρό αυτό αλλά καθ’ όλα εντυπωσιακό εκκλησάκι δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες ως «θαυμαστό ναΐδριο».

Οσοι βρεθούν στα σύνορα Αρκαδίας και Μεσσηνίας, κάνουν πάντα μια στάση για να θαυμάσουν τη μοναδικότητα που προσφέρει ο ναός της Αγίας Θεοδώρας. Ευκαιρία να το κάνεις και εσύ την επόμενη φορά.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αγία Βαρβάρα: Συμμορία είχε μετατρέψει σπίτι σε «μαγαζί» πώλησης ναρκωτικών – Χειροπέδες σε 4, ο ένας επιτέθηκε στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή του
Οι δράστες είχαν εγκαταστήσει στην είσοδο του διαμερίσματος τόσο σύστημα καταγραφής με κάμερες, όσο και θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας με παραθυράκι από όπου πραγματοποιούνταν οι συναλλαγές
Τέσσερις συλλήψεις στην Αγία Βαρβάρα
Κόλαφος ο εισαγγελέας για τον θάνατο του Μάριου στο Μενίδι: «Αποτυχία της κοινωνίας όταν παιδιά δολοφονούνται σε σχολική γιορτή»
«Ο κατηγορούμενος πυροβολούσε σε όλες τις κατευθύνσεις, αδιαφορώντας ότι μπορεί να σκοτώσει άνθρωπο. Ξέρει ότι μπορεί να σκοτώσει άνθρωπο και το αποδέχεται»
O μικρός Μάριος που σκοτώθηκε στο προαύλιο του σχολείου του στο Μενίδι 8
Ψηφιακό άλμα για την Ελλάδα: Διεθνείς εκθέσεις καταγράφουν πρόοδο πάνω από τον ευρωπαϊκό και τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ
Ο ΟΟΣΑ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζουν τη σημαντική βελτίωση των δημόσιων ψηφιακών υπηρεσιών, των τηλεπικοινωνιακών υποδομών και της αξιοποίησης τεχνολογιών αιχμής, με τη χώρα να ενισχύει τη θέση της ως περιφερειακός ψηφιακός κόμβος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
Πηγή φωτό: Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΤΝ