Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Τετράωρη στάση εργασίας στο Τραμ την Παρασκευή 15/10

Ξεκινάνε τα δρομολόγια του Τραμ από τον Πειραιά τον Νοέμβριο

Μετ’ εμποδίων τα δρομολόγια του Τραμ την Παρασκευή (15.10.2021). Οι ηλεκτροδηγοί της επιχείρησης αποφάσισαν κινητοποιήσεις για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το θέμα της Νέας Τηλεματικής.

Σε ανακοίνωσή τους οι ηλεκτροδηγοί του Τραμ κάνουν γνωστό ότι προχωρούν σε προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 22:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας την προσεχή Παρασκευή (15.10.2021).

Όπως επισημαίνουν, οι ηλεκτροδηγοί του Τραμ «μετά από 2,5 χρόνια, με καθημερινές υπεράνθρωπες προσπάθειες και με φιλότιμο, προσπαθούν να βγάλουν εις πέρας, ένα συγκοινωνιακό έργο με το ελάχιστο επιτρεπτό όριο ασφάλειας.

Παρά τις αλλεπάλληλες επιστολές διαμαρτυρίας, εξώδικα, στάσεις
εργασίας, δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα και σήμερα, καμία ορατή βελτίωση
στο δίκτυο της γραμμής ΤΡΑΜ, όσο αφορά το θέμα της Νέας Τηλεματικής

Τραμ – Ηλεκτροδηγοί: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη εν όψει

…Μετά και την τελευταία ενέργεια που πραγματοποιήσαμε, στα πλαίσια
επίλυσης του ζητήματος (Δημόσιος διάλογος με την ΣΤΑΣΥ στον Οργανισμό
Μεσολάβησης και Διαιτησίας και αναστολή στάσης εργασίας στις 6/10/2021)
την παραδοχή της Διοίκησης της ΣΤΑΣΥ για την σοβαρότητα του προβλήματος, προτάσεις από την πλευρά της εταιρίας για επιπλέον πίστωση χρόνου, χωρίς όμως να παρουσιαστούν ουσιαστικές λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το Δ.Σ. του ΣΗΤΑ αποφάσισε την πραγματοποίηση 4ωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας την Παρασκευή 15/10/2021 από τις 22:00 μ.μ. έως την λήξη των δρομολογίων και επιπρόσθετα το ζήτημα να ακολουθήσει τη νομική οδό, μέσω των δικηγόρων του σωματείου.

Ζητάμε συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την αναστάτωση που θα δημιουργηθεί, περιμένουμε την κατανόηση του και ελπίζουμε να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων διεκδικώντας μαζί ποιοτικότερα και ασφαλέστερα δρομολόγια για τη γραμμή», καταλήγει το δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι ηλεκτροδηγοί του Τραμ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις