Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Θα κόψουν… τούρτα στο Μαξίμου – Μικροένταση ΠΟΕΔΗΝ – Αστυνομίας

Θα κόψουν… τούρτα στο Μαξίμου – Μικροένταση ΠΟΕΔΗΝ – Αστυνομίας

– Πορεία της ΠΟΕΔΗΝ στο Μαξίμου για τα δυο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
– Ξεκίνησαν από τη Ρηγίλλης και θέλουν να κόψουν… τούρτα στο Μαξίμου!
– «Μπλόκο» από ΥΜΕΤ στην οδό Λικείου – Πέρασε τελικά αντιπροσωπεία
– «Θέλουμε να περάσουμε να πάμε σπίτια μας» έλεγε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος
– Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει πως η φρουρά του πρωθυπουργού ζήτησε να εγκρίνει το πανό που έχουν μαζί τους οι εργαζόμενοι
– «Αυτά δεν συνέβαιναν ούτε στη Χούντα» είπε
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Τη δική της… φιέστα για τα δυο χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θέλει να κάνει η ΠΟΕΔΗΝ, που ξεκίνησε από τη Ρηγίλλης για να φτάσει στην Ηρώδου Αττικού όπου θα κόψει… τούρτα. Αλλά είχε υπολογίσει χωρίς το αστυνομικό μπλόκο.

Η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μιχάλη Γιαννάκο ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τετάρτης (25.01.2017) από τη συμβολή των οδών Ρηγίλλης και Βασιλίσσης Σοφίας με προορισμό το Μέγαρο Μαξίμου και την Ηρώδου Αττικού.

Αλλά στην οδό Λικείου τους περίμεναν άνδρες των ΥΜΕΤ, που τους έκλεισαν το δρόμο. Και εκεί επικράτησε, ας το πούμε, μικροένταση. Λίγο θέατρο του παραλόγου ήταν για να λέμε την αλήθεια, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ να ζητά να μάθει γιατί δεν τους επιτρέπεται να περάσουν και να λέει στους αστυνομικούς που οι συγκεντρωμένοι θέλουν να πάνε… σπίτια τους!

«Τι πρόβλημα υπάρχει παιδιά;» ήταν η πρώτη ερώτηση, ακολούθησε η δεύτερη για το αν υπάρχει εντολή και μετά άρχισε το… τρολάρισμα, με τον Μιχάλη Γιαννάκο να λέει στους αστυνομικούς «να πάμε σπίτια μας θέλουμε. Θέλω να περάσω να πάω σπίτι μου». Υπήρξε ένα μικροσπρώξιμο αλλά μέχρι εκεί.

Ένα από τα εντυπωσιακά της… υπόθεσης και οι γυναίκες αστυνομικοί που παρατάχθηκαν απέναντι από τις γυναίκες διαδηλώτριες. Ως εικόνα περισσότερο…

Εκτός από την τούρτα, η ΠΟΕΔΗΝ θέλει να κρεμάσει και πανό έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά η αστυνομία ζητά να δει τι γράφει το πανό για να επιτρέψει να περάσει και… αυτό! Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, η φρουρά του πρωθυπουργού ζήτησε να δει τι γράφει το πανό.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος είχε και δεύτερο… μέρος έντονου διαλόγου με τους άνδρες των ΥΜΕΤ. “Αφήστε με να περάσω, δεν είμαι τρομοκράτης” φώναζε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, που προσπαθούσε να περάσει ανάμεσα στους αστυνομικούς, οι οποίοι ύψωναν τις ασπίδες τους για να μην τον αφήσουν. Και αυτό τον εξαγρίωσε, με τον Μιχάλη Γιαννακό να σπρώχνει και να φωνάζει “ποιόν σπρώχνεις μωρέ, άσε με να περάσω!”.

Δείτε τη στιγμή της έντασης

“Ήρθαμε να συναντήσουμε τον πρωθυπουργό της χώρας και συναντήσαμε απίστευτα πράγματα. Πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ να χτυπάνε εργαζόμενους. Μας είπαν 10 εργαζόμενοι μπορούν να περάσουν για να συννενοηθούν με τους ανθρώπους του πρωθυπουργού. Αλλά όμως μας είπαν να μην κουβαλάμε πανό. Μας ζήτησε η φρουρά του πρωθυπουργού να δει το πανό, να το λογοκρίνει κι αν το εγκρίνει να περάσουμε. Αυτά δεν συνέβαιναν ούτε στη Χούντα!” δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Δείτε τη δήλωσή του

Τελικά, αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ πέρασε προς το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά… μόνη της. Στους δημοσιογράφους, η αστυνομία δεν επέτρεψε να ακολουθήσει!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε