Τρίτη, 21 Μαΐ
22oC Αθήνα

Θάλεια Κορδαμπάλου: Καθυστερεί η νεκροψία – νεκροτομή της Ναυτικής Δοκίμου στη Νάπολη

Θάλεια Κορδαμπάλου: Καθυστερεί η νεκροψία – νεκροτομή της Ναυτικής Δοκίμου στη Νάπολη

Βυθισμένοι στο πένθος, οι γονείς της Θάλειας Κορδαμπάλου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή κατά το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι της με το Πολεμικό Ναυτικό, ζουν εξαιρετικά δύσκολες ώρες στη Νάπολη. 

Η νεκροψία – νεκροτομή της 19χρονης Ναυτικής Δοκίμου καθυστερεί, λόγω γραφειοκρατίας, γεγονός πολύ ψυχοφθόρο για τους γονείς της που περιμένουν να απαντήσεις για τα αίτια του αιφνίδιου θανάτου της, αλλά και να επιστρέψει η σορός της στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, η νεκροψία – νεκροτομή θα γίνει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και στη συνέχεια θα γίνουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Κυριακή (21.08.2022), η Θάλεια εμφάνισε ήπιο πυρετό, ο οποίος επιδεινώθηκε ραγδαία τα επόμενα 24ωρα. Το πρωί της Τετάρτης (24.08.2022) εισήχθη επειγόντως στη ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Νάπολης με υψηλό πυρετό και τα βασικά της όργανα να μην ανταποκρίνονται. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η άτυχη Θάλεια κατέληξε την επόμενη μέρα. Επιβαρυντικός παράγοντας ίσως στάθηκε και η πρόσφατη νόσηση από κορονοϊό, πριν από μόλις δύο εβδομάδες.

Μαζί της στο νοσοκομείο είχαν εισαχθεί και άλλοι δύο ναυτικοί δόκιμοι που εμφάνισαν ήπια συμπτώματα δηλητηρίασης και περιμένουν το εξιτήριό τους.

Έρευνες στο λιμάνι της Τύνιδας

Το κρίσιμο διάστημα στο οποίο εστιάζουν οι έρευνες είναι από τις 18 έως τις 21 Αυγούστου, όταν το πλοίο «Προμηθέας» και η φρεγάτα «Κανάρης», με 158 δόκιμους, είχαν καταπλεύσει στο λιμάνι Λα Γκουλέτ της Τύνιδας.

Από το Πολεμικό Ναυτικό ψάχνουν να βρουν πού γευμάτισε, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να αναφέρουν πως μαζί με άλλους συμφοιτητές της γευμάτισε σε γνωστή αλυσίδα fast food. Ένα από τα πιθανά σενάρια που εξετάζονται είναι η δηλητηρίαση, αν και το εξάνθημα στο πόδι που αποκάλυψε ο αδερφός της στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, περιπλέκουν την κατάσταση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις