Ελλάδα

Θανάσης Κοντογεώργης για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Δεν θα κρατούνται από τη σύνταξη τα 100 ευρώ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν θα κρατούνται από τη σύνταξη ή τον μισθό των ανεμβολίαστων άνω των 60 ετών τα 100 ευρώ που θα επιβάλλονται ως μηνιαίο πρόστιμο σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, τόνισε ο Θανάσης Κοντογεώργης, μιλώντας για το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Όντας καλεσμένος στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης (2.12.2021), ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης χαρακτήρισε ως «δίκαιη και σωστή απόφαση» την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού με πρόστιμο σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, καθώς «οι πολίτες άνω των 60 ετών κινδυνεύουν περισσότερο, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία».

Όπως σημείωσε ο ΓΓ Συντονισμού της Κυβέρνησης, «απομένουν πάνω από 500.000 πολίτες, άνω των 60 ετών, που πρέπει να εμβολιαστούν, με συγκεκριμένο οδικό χάρτη. Η στόχευση είναι στους ανθρώπους άνω των 60 ετών, καθώς αυτό το όριο προσδιορίζει και την αναλογικότητα του μέτρου, καθώς αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο», συμπληρώνοντας πως «υπεύθυνα ο Πρωθυπουργός έφερε την πρόταση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στην Βουλή».

«Η δραστηριότητα στον προγραμματισμό ραντεβού δείχνει ότι το μέτρο είναι κατάλληλο. Μπορεί να προκαλεί μια δυσθυμία, αλλά ενόψει των Χριστουγέννων οι πολίτες αυτοί θα κάνουν το καλύτερο δώρο της ζωής τους», σημείωσε ο κ. Κοντογεώργης, αναφέροντας ότι μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, μέσα σε 48 ώρες δηλαδή, είχαν οριστεί 25.000 ραντεβού για εμβολιασμό με την πρώτη δόση εμβολίου για άτομα άνω των 60 ετών, από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα, που επισείουν και πρόστιμο 100 ευρώ ανά μήνα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης,.

Όπως επεσήμανε, «δεν θα γίνεται παρακράτηση από την σύνταξη ή τον μισθό του ανεμβολίαστου το ποσό των 100 ευρώ ανά μήνα, αλλά θα υπάρχει βεβαίωση του διοικητικού προστίμου, που θα “πηγαίνει” στην Εφορία. Δεν θα αφαιρείται από τον μισθό ή την σύνταξη πριν καταβληθούν».

«Τα μέτρα επιβάλλονται ανάλογα με τις συνθήκες. Τον προηγούμενο μήνα ο Υπ. Υγείας παρουσίασε ένα πλαίσιο για τους ανεμβολίαστους, που με βάση τα δεδομένα τότε έπρεπε να ληφθεί, το οποίο αποδίδει» είπε ο κ. Κοντογεώργης, και συμπλήρωσε ότι «ο Πρωθυπουργός έχει πάρει όχι μόνο δύσκολες αποφάσεις, αλλά και αποφάσεις που ανοίγουν δρόμους».

«Έχουμε μια τακτική ενημέρωση ως προς τα μέτρα και τα πρόστιμα που επιβάλλονται για μη τήρηση των μέτρων. Υπάρχει ένα υψηλό ποσοστό τήρησης των μέτρων και καταβολής των προστίμων, όπου υπάρχουν και επιβάλλονται, πχ. σε εργαζόμενους που δεν κάνουν rapid test, όπως οφείλουν και τους επιβάλλονται πρόστιμα», επεσήμανε ο Θανάσης Κοντογεώργης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Μαχαιριές στην καρδιά είχαν μητέρα και γιος – Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση των θυμάτων
Στη σορό της 54χρονης εντοπίστηκαν συνολικά 43 μαχαιριές, ενώ στο σώμα του 26χρονου διαπιστώθηκε τραύμα από όπλο τύπου φλόμπερ στον κρόταφο και πέντε μαχαιριές
Τα δυο θύματα της δολοφονίας στο Αίγιο
Η στιγμή που νεαρός εισβάλλει σε σπίτι ηλικιωμένης στο Μενίδι προσποιούμενος τεχνικό ρεύματος και ψάχνει για χρήματα
Ο νεαρός φαίνεται να κινείται από δωμάτιο σε δωμάτιο, ανοίγει πόρτες και εξερευνά τους χώρους του σπιτιού, ενώ η ηλικιωμένη τον καθοδηγεί χωρίς να γνωρίζει ότι ο τεχνικός «μαϊμού» ψάχνει χρήματα και τιμαλφή
Μενίδι
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Την αποφυλάκισή του θα ζητήσει ο 65χρονος Ιταλός – «Η Μαρία σκότωσε τον Ολύμπιο και μετά αυτοτραυματίστηκε»
Στις επόμενες 10 μέρες, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ιταλού θα ζητήσουν αντικατάσταση των περιοριστικών όρων, και να αφεθεί ελεύθερος μέχρι να ανοίξουν οι ιατρικοί φάκελοι των θυμάτων
Ο 65χρονος Ιταλός σύντροφος της 54χρονης στο Αίγιο
6