Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Θάνατος 15 παιδιών: Ο καρδιοχειρουργός είχε χορηγό ύποπτη εταιρεία και προσωπικό λογαριασμό σε ΜΚΟ

Θάνατος 15 παιδιών: Ο καρδιοχειρουργός είχε χορηγό ύποπτη εταιρεία και προσωπικό λογαριασμό σε ΜΚΟ

Ανατριχίλα προκαλούν οι καταγγελίες για τους θανάτους 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία της χώρας με τις έρευνες να γίνονται με απόλυτη μυστικότητα και τις αποκαλύψεις να σοκάρουν. Κεντρικό πρόσωπο ένας καρδιοχειρουργός

Το θέμα που έφερε στο φως το Βήμα της Κυριακής έχει προκαλέσει πανελλήνιο σοκ και μάλιστα για τις λεπτομέρειές της υπόθεσης έχουν ενημερωθεί κεντρικές κρατικές και κυβερνητικές υπηρεσίες. Τα παιδιά χειρουργήθηκαν από τον ίδιο καρδιοχειρουργό και, όπως καταγγέλλουν οι γονείς τους, χάθηκαν από πλημμελείς ενέργειές του.

Ολα ξεκίνησαν μετά από έγγραφη αναφορά συλλόγου καρδιοπαθών παιδιών το 2021 και από τότε εξελίσσεται ένα πραγματικό θρίλερ. Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., παίρνουν καταθέσεις γιατρών, ιδιωτών και συγγενών των νεκρών παιδιών ώστε να καταφέρουν να βρουν το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Οι γονείς ήθελαν να σώσουν τη ζωή των παιδιών τους κι έψαξαν να βρουν τον καλύτερο γιατρό, έναν «μεσσία» που θα τους γέμιζε ελπίδα. Μόνο που ο «μεσσίας», όπως λένε οι ίδιοι στη συγκλονιστική επιστολή που έστειλαν στο υπουργείο Υγείας, αποδείχθηκε ψεύτικος και 15 παιδιά χάθηκαν από πλημμελείς ενέργειες συγκεκριμένου καρδιοχειρουργού.

«Κάναμε τις έρευνές μας. Κάτι δεν πηγαίνει καλά και τα αποτελέσματα είναι αποκαρδιωτικά. Ο επικεφαλής διευθυντής είναι ένας ψεύτικος ‘Μεσσίας’. Στα περίπου 70 χειρουργεία, το 20%!!! των παιδιών έχασαν τη ζωή τους και πολλά ακόμα δεν επανήλθαν ποτέ μετά από την εγχείρησή τους. Έμειναν φυτά. Δεκαπέντε παιδιά που μας κάνουν να μην μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια, να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε και να μην μπορούμε πλέον να σιωπούμε».

Οι γονείς κοινοποίησαν την ίδια επιστολή και στον Σύλλογο «Παιδικές καρδιές Βορείου Ελλάδος», ζητώντας από κάπου βοήθεια.

Στο στόχαστρο ιδιωτική κλινική

Το βασικό τμήμα της έρευνας είναι για μια ιδιωτική κλινική, καλώντας σε καταθέσεις γονείς των παιδιών που έχουν χάσει τη ζωή τους, ιατρούς και άλλα πρόσωπα.

«Για τα παιδιά μας, όταν τον ρωτήσαμε τι δεν πήγε καλά, η απάντηση ήταν προς όλους μας ότι κάποιος ή κάτι άλλο έφταιγε. Σε άλλους είπε ότι έφταιγαν τα μηχανήματα, σε άλλους ότι έφταιγε το προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, σε άλλους τα φάρμακα και σε άλλους ότι έφταιγε η καρδιά του παιδιού που δεν ανταποκρίθηκε ή το ανήκουστο ότι τα πήγαμε να χειρουργηθούν πολύ αργά. Όλα φρικτά ψέματα. Σε όλους μας το ίδιο τροπάριο ότι αυτός τα έκανε όλα σωστά και ότι έφταιξαν πάντα κάποιοι άλλοι», αναφέρεται στην επιστολή.

Καρδιοχειρουργός με φιλανθρωπικό έργο

Ο 63χρονος παιδοκαρδιοχειρουργός τον οποίο καταγγέλλουν οι γονείς, είναι γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο κι έχει δημιουργήσει μάλιστα ίδρυμα με ανθρωπιστικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και γι’ αυτόν τον λόγο είναι ιδιαίτερα προβεβλημένος.

«Τα λάθη και οι θάνατοι πρέπει να σταματήσουν. Δεν μπορούμε να δούμε άλλα φέρετρα θυσιαζόμενα στον βωμό ιατρικών λαθών και παραλείψεων. Δε θα κάνουμε πίσω και θα φτάσουμε το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο εις μνήμη των παιδιών μας που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους», καταλήγει η επιστολή των γονέων.

Το τελευταίο διάστημα ο παιδοκαρδιοχειρουργός έχει αποχωρήσει και από τα δύο νοσοκομεία που εργάζονταν.

Η υποτιθέμενη πατέντα δακτυλίου και ο προσωπικός λογαριασμός στην ΜΚΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλληλοσυνδεόμενες έρευνες της αστυνομίας και των δικαστικών Αρχών έχουν ζητήσει τη συνδρομή επιθεωρητών και στελεχών του υπουργείου Υγείας, σχετικά με μία υποτιθέμενη παγκόσμια πατέντα δακτυλίου που χρησιμοποιείται στις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις και διαθέτει ο ίδιος.

Η εν λόγω πατέντα δεν χρησιμοποιείται εξαιτίας ανεπιτυχούς εφαρμογής της, ενώ δεν έχει πιστοποίηση από κανέναν επίσημο φορέα, τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

Επιπλέον, ο καταγγελλόμενος γιατρός εμφανίζεται να έχει χορηγό, εταιρεία με σκάνδαλα που απασχολούν τη Δικαιοσύνη, ενώ οι ίδιες έρευνες έχουν δείξει ότι παρότι ισχυρίζεται ότι χειρουργεί αφιλοκερδώς, στόχος του είναι οι εισπράξεις μεγάλων χρηματικών ποσών μέσω μιας ξένης φιλανθρωπικής ΜΚΟ δικής του επινόησης και η οποία βρίσκεται υπό εκκαθάριση από το 2011, συμπληρώνοντας ότι η διεύθυνση έδρας και λειτουργίας της είναι ανυπόστατη και ψεύτικη.

Επιπλέον, ο τραπεζικός λογαριασμός που προορίζεται για δωρεές της ΜΚΟ φαίνεται να είναι ο προσωπικός του και εκεί να εισπράττει μεγάλα ποσά, ενώ έρευνα γίνεται και για την προσωπική του ζωή, αφού φέρεται να διαμένει σε πανάκριβες βίλες και να χρησιμοποιεί χλιδάτα αυτοκίνητα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις