Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Θάνατος 4χρονου: «Ήταν θετικός στον στρεπτόκοκκο» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ – «Δεν είχε άλλα προβλήματα υγείας»

Θάνατος 4χρονου: «Ήταν θετικός στον στρεπτόκοκκο» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ – «Δεν είχε άλλα προβλήματα υγείας»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Απαρηγόρητη είναι η οικογένεια του μόλις τεσσάρων ετών αγοριού από τη Θάσο, που πέθανε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Όπως είπε μάλιστα στο newsit.gr η θεία του μικρού αγοριού από τη Θάσο, που πέθανε στο Ιπποκράτειο, το παιδάκι δεν είχε άλλα θέματα υγείας και ο θάνατός του έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Κυριακής μεταφέρθηκε από τους γονείς του με έντονα συμπτώματα βαριάς ίωσης στο νοσοκομείο της Καβάλας. Η υγεία του παιδιού είναι ραγδαία επιδείνωση και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας κρίθηκε ότι πρέπει να μεταφερθεί σε ΜΕΘ. Από εκεί, λόγω έλλειψης ΜΕΘ, βρέθηκε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, όπου το 4χρονο αγόρι άφησε τελικά την τελευταία πνοή του.

«Είπαν ότι πνευμονία έπαθε το παιδί. Αρρώστησε, είχε πυρετό. Προχθές Κυριακή, το έφεραν στο κέντρο υγείας τη νύχτα. Το πήγαν στην Καβάλα και εκεί κατάλαβαν ότι δεν είχε ζωή το παιδί. Από εκεί το πήγαν στη Θεσσαλονίκη στο Ιπποκράτειο, ξεψύχησε» περιγράφει συγκλονισμένη η θεία του παιδιού.

Αφήνει αιχμές ότι στο κέντρο υγείας όπου απευθύνθηκαν πρώτα οι γονείς για βοήθεια, δεν «λειτούργησαν» όπως θα έπρεπε με τη σοβαρότητα της κατάστασης.

«Στο κέντρο υγείας είπαν ότι δε χρειάζεται να το πάτε καν στην Καβάλα… Το παιδί δεν είχε προβλήματα υγείας, ένα αγγελάκι ήταν. Ένα πανέξυπνο παιδάκι».

Όπως είπε στο LiveNews ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος: «Είχε πυρετό στο σπίτι του δυο – τρεις μέρες. Πήγε στο Κέντρο Υγείας το Σάββατο… Μου είπαν συνάδελφοι ότι ήταν θετικό στο στρεπτόκοκκο το παιδί. Η συμβουλή μας είναι ότι οι γονείς θα πρέπει να σπεύδουν αμέσως στον γιατρό».

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη, Άγγελος Λαμπίδης

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις