Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ο διάλογος της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Απόστολο Λύτρα πριν από την παραίτηση

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ο διάλογος της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Απόστολο Λύτρα πριν από την παραίτηση

Η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει να αρνείται πως ευθύνεται για το θάνατο της 9χρονος Τζωρτζίνας, υπόθεση για την οποία της έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά ο Απόστολος Λύτρας ανακοίνωσε και επίσημα ότι δεν θα είναι ο συνήγορός της. Τι ανέφερε στη δήλωσή του. 

Από τη στιγμή που η Ρούλα Πισπιρίγκου μεταφέρθηκε από την Πάτρα στη ΓΑΔΑ, ο Απόστολος Λύτρας δεν την είχε επισκεφτεί στα κρατητήρια του 11ου ορόφου της Ασφάλειας, είχαν αρχίσει οι “ψίθυροι” ότι ο γνωστός ποινικολόγος δεν θα συνέχιζε να την υπερασπίζεται. 

Πριν ανακοινώσει την απόφασή του να μην είναι ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο Απόστολος Λύτρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 33χρονη μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή σε διάστημα τριών ετών. Η Πισπιρίγκου, υπενθυμίζεται, διώκεται μόνο για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, στον οργανισμό της οποίας βρέθηκε μεγάλη ποσότητα (6 mg ανά λίτρο αίματος) κεταμίνης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Απόστολος Λύτρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Ρούλα Πισπιρίγκου μετά τη σύλληψή της. Στη συνομιλία τους, εκείνη φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι η δολοφόνος του παιδιού της. «Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;», ήταν η απάντησή του. Εκείνη φέρεται να μην απάντησε, ενώ ο ποινικολόγος της ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπόθεση.

Λίγο πριν οδηγηθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου σε εισαγγελέα και ανακριτή, ο Απόστολος Λύτρας ανακοίνωσε και επίσημα ότι δεν θα υπερασπιστεί την 33χρονη μητέρα.  

Σε δήλωσή του, ο Απόστολος Λύτρας αναφέρει: «Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις