Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Θάνος Πλεύρης: «Φοβήθηκα όταν με διασωλήνωσαν – Ήθελα μόνο να χαιρετήσω τα παιδιά μου»

Θάνος Πλεύρης: «Φοβήθηκα όταν με διασωλήνωσαν – Ήθελα μόνο να χαιρετήσω τα παιδιά μου»

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας για την περιπέτεια υγείας που είχε το 2016 στην εκπομπή του Mega, «Όλα για τη ζωή».

Ο Θάνος Πλεύρης περιέγραψε πως κόντεψε να χάσει τη ζωή του μετά από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. «Αν γυρίσουμε τον χρόνο στο 2016, τότε που συνέβη αυτό με τη νοσοκομειακή λοίμωξη, θα σου πω ότι δεν γνώριζα την έκταση αυτού του φαινομένου. Δεν γνώριζα ούτε την επικινδυνότητα, την έκταση που δυστυχώς στη χώρα μας είναι πολύ περισσότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά και ότι καθημερινά-σύμφωνα με τα στοιχεία- χάναμε 10 ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Συνέχισε λέγοντας: «Είναι βιωματική η εμπειρία της διασωλήνωσης, και είναι βιωματικό να αισθάνεσαι ότι ξαφνικά, ενώ είσαι υγιής, ενώ είσαι 39 ετών, ενώ λες ότι έχει πρηστεί λίγο το πόδι μου και δεν είναι κάτι φοβερό, να παθαίνω σηψαιμία και να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί».

Ο ίδιος εξομολογήθηκε ότι φοβήθηκε πολύ πριν διασωληνωθεί: «Μπορούσα να καταλάβω ότι η διασωλήνωση είναι ένα κεφάλαιο χωρίς επιστροφή. Εκείνη τη στιγμή το μόνο που αισθάνθηκα, είναι ότι ήθελα να χαιρετήσω τα παιδιά μου. Δε μπορούσα να τα χαιρετήσω.

 

Αν γινόταν να δω τα παιδιά μου, να μην πεθάνω χωρίς να τα δω. Μετά ήμουν σε καταστολή. Το αμέσως επόμενο που θυμάμαι είναι να ξυπνάω, να καταλαβαίνω ότι είμαι ζωντανός, και το μόνο που με ενδιέφερε ήταν ότι ζούσα».

«Κατάλαβα ότι έφταιξε μια λοίμωξη που έπαθα μέσα στο νοσοκομείο, ένας σταφυλόκοκκος. Για κάποιους λόγους αυτό πέρασε στο αίμα μου, μέσα σε κάποιες ιατρικές πράξεις που έγιναν», κατέληξε ο Θάνος Πλεύρης. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις