Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Θάνος Πλεύρης: «Όχι» σε γενικά ή τοπικά lockdown – Τι είπε για σχολικές εκδρομές

Θάνος Πλεύρης: «Όχι» σε γενικά ή τοπικά lockdown – Τι είπε για σχολικές εκδρομές

Δεν θα υπάρξουν ούτε γενικά ούτε τοπικά lockdown ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας. Ο κ. Πλεύρης επεσήμανε πως τα όποια μέτρα θα αφορούν στην κινητικότητα όσων έχουν επιλέξει να μην εμβολιάζονται.

Ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε πως το εθνικό σύστημα υγείας θα αντέξει παρά την πίεση παρά τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού με την ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Ανέφερε ότι παρατηρείται μια σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία ενώ αντίθετα στην Αττική υπάρχει αύξηση κρουσμάτων. Ωστόσο, σημείωσε ότι η Αττική που έχει αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού έχει λιγότερες νοσηλείες. 

Έσπευσε να σημειώσει πως αποκλείεται οποιαδήποτε επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, εξηγώντας ότι θα οδηγούσε σε περισσότερες αναστολές εργασίας. Επιβεβαίωσε πως το σύστημα υγείας έχει πιεστεί με τις αναστολές στους υγειονομικούς και αν οι αναστολές αυξηθούν θα υπάρξει πίεση και σε άλλους τομείς. 

Τέλος, αναφέρθηκε και στα σχολεία λέγοντας πως το πρωτόκολλο στην εκπαίδευση λειτουργεί και διαπιστώνεται ότι τα κρούσματα είναι ελεγχόμενα. Σχετικά με τις σχολικές εκδρομές ανέφερε πως δεν υπάρχει σκέψη να απαγορευτούν ενώ ενδεχομένως να υπάρξει συζήτηση πρωτόκολλο ασφάλειας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις