Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Θάσος: Η καταπράσινη όαση με τις εντυπωσιακές παραλίες

Θάσος: Η καταπράσινη όαση με τις εντυπωσιακές παραλίες

Η Θάσος, ένας εκπληκτικός τόπος στη βόρεια πλευρά του Αιγαίου, θα αποτελέσει τον κατάλληλο προορισμό για το ταξίδι σου, αν αυτό που αναζητάς είναι ο ιδανικός συνδυασμός χαλάρωσης και αδρεναλίνης.

Οργιώδης βλάστηση, που συνθέτει ένα κατάφυτο φυσικό περιβάλλον, αρχαιολογικά μνημεία για να ανακαλύψεις και γραφικά χωριά για να περπατήσεις σε περιμένουν μόλις φτάσεις στο πανέμορφο αυτό νησί. Φύγαμε λοιπόν για να εξερευνήσουμε την Θάσο…

Η Θάσος, απ´ την πρώτη κιόλας στιγμή που θα βρεθείς στα εδάφη της, θα σε γοητεύσει πλήρως με τα παραδοσιακά της χωριουδάκια, που πρέπει σίγουρα να τα περπατήσεις από άκρη σε άκρη.

Ξεκινά με το κοσμοπολίτικο κέντρο και λιμάνι του νησιού, τον Λιμένα, εκεί που βρισκόταν η πλούσια σε ιστορία αρχαία της πόλη.

Εξερεύνησε την αρχαία αγορά, για να δεις από κοντά το επίκεντρο όλων των τότε δραστηριοτήτων, αλλά και το αρχαίο θέατρο του 5ου αιώνα Π.χ. και άσε τις δονήσεις του τόπου να σε συνεπάρουν.

Συνέχισε την βόλτα σου με την Ακρόπολη της Θάσου, η διαδρομή για να φτάσεις πάνω απ´ το λόφο ίσως σε κουράσει, η θέα όμως που θα αντικρίσεις θα σε δικαιώσει στο έπακρο.

Περιηγήσου στα πέτρινα μονοπάτια του οικισμού της Παναγιάς, θαυμάζοντας την αρχιτεκτονική της, ενώ βρύσες και πλατάνια πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα με την δροσιά και το άρωμα τους.

Ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου φοράει το Δεκαπενταύγουστο τα καλά του, γι αυτό αν συμπέσει με την επίσκεψη σου, μπορείς να παρακολουθήσεις την κατανυκτική θεία λειτουργία προς τιμήν Της και ύστερα να δοκιμάσεις το ντόπιο εορταστικό πιάτο Κουρμπάνι, μια μείξη κοκκινιστού κρέατος και ζυμαρικών, που σερβίρεται στο προαύλιο της εκκλησίας.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις