Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Θέατρα Βράχων: Το ΣτΕ κατοχυρώνει σε ιδιώτες 104 στρέμματα στο Λόφο Κοπανά – Η αντίδραση των δημάρχων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού

Θέατρα Βράχων: Το ΣτΕ κατοχυρώνει σε ιδιώτες 104 στρέμματα στο Λόφο Κοπανά – Η αντίδραση των δημάρχων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι δήμαρχοι του Βύρωνα και της ΔάφνηςΥμηττού μετά την απόφαση του ΣτΕ να κατοχυρώσει σε ιδιώτες έκταση 104 στρεμμάτων περίπου, στο Λόφο Κοπανά, όπου φιλοξενούνται τα Θέατρα Βράχων.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δήμαρχοί Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης και Δαφνης – Υμηττού, Τάσος Μπινίσκος αναφέρονται τα εξής: «Με πρόσφατη απόφασή του ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του Ελληνικού Δημοσίου και των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού, κατοχυρώνοντας σε ιδιώτες έκταση 104 στρεμμάτων περίπου, στο Λόφο Κοπανά, όπου φιλοξενούνται τα εμβληματικά Θέατρα Βράχων αλλά και γήπεδα και χώροι αναψυχής. Η απόφαση αυτή είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη, η οποία ωστόσο δεν μας βρίσκει απροετοίμαστους.

Όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούμε από κοντά την πορεία της υπόθεσης στην οποία μάλιστα είχαμε πρόσφατα μια πολύ θετική εξέλιξη, καθώς η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Περιβάλλοντος κατοχύρωσε τελεσίδικα τον δασικό χαρακτήρα του Λόφου Κοπανά.

Στο πλαίσιο αυτό σκοπεύουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας επιδιώκοντας κατ’ αρχάς συνάντηση με αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα μετά την τελευταία αυτή εξέλιξη.
Παράλληλα δηλώνουμε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο ώστε ο χώρος να παραμείνει, ανοικτός, δημόσιος, ελεύθερος στην υπηρεσία της κοινωνίας των πολιτών».

Αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, οι δυο δήμοι θα πρέπει να αποχωρήσουν από την έκταση που σήμερα φιλοξενεί τα δυο θέατρα Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» και «Άννα Συνοδινού» αλλά και από πολλές άλλες εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και άθλησης.

Παράλληλα κινδυνεύουν να πληρώσουν υπέρογκες αποζημιώσεις στους ιδιώτες για το σύνολο των ετών που διοργανώνονταν τα Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων» και «Υμηττού» τα τελευταία 37 χρόνια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις