Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: 2 εκατ. ευρώ μας κόστισαν τα Χριστούγεννα της Αθήνας

Υπάλληλοι του δήμου μεταφέρουν τα τελευταία στολίδια και το χριστουγεννιάτικο δέντρο ΦΩΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΟΤΟΠΟΥΛΟΣ
Υπάλληλοι του δήμου μεταφέρουν τα τελευταία στολίδια και το χριστουγεννιάτικο δέντρο ΦΩΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΟΤΟΠΟΥΛΟΣ

Άρον άρον ξεστόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το μεσημέρι της Πέμπτης, οι υπάλληλοι του δήμου της Αθήνας.

Με την λήξη της εορτής των Φώτων, άναψαν οι μηχανές των γερανών του δήμου, και οι υπάλληλοι κατέβασαν λαμπάκια και στολίδια.  Και μπορεί η πλατεία Συντάγματος να “σκοτεινιάζει”, “φωτίζονται” όμως οι λογαριασμοί, που φούσκωσαν από την αγορά νέων στολιδιών και τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Για τις φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε Ζάππειο, Εθνικό Κήπο, Πλατεία Κοτζία, Σύνταγμα θα πληρώσουμε περίπου 2 εκατ. ευρώ, ενώ για καινούργια στολίδια και λαμπιόνια, που αγοράστηκαν φέτος, θα δώσουμε 198.730ευρώ! 

Το έγγραφο του δημοτικού συμβουλίου με το οποίο εγκρίθηκε το κονδύλι των 198.000 ευρώ για στολίδα και δέντρα



“Με τα ίδια λεφτά καταφέραμε να κάνουμε περισσότερες εκδηλώσεις, άρα εμμέσως μειώσαμε το κόστος.”

«Ο δήμος της Αθήνας έδωσε αυτό το τεράστιο χρηματικό ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρών να το διαχειριστεί ο «Αθήνα 9.84», ο οποίος είναι ανώνυμη εταιρία, και δεν υπόκειται σε υποχρεωτικό έλεγχο του δημόσιου λογιστικού» λέει στο NewsIt.gr ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθηναίων. «Εμείς είχαμε ζητήσει να αναλάβει την διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ο Πολιτιστικός Οργανισμός, όπως γινόταν παλαιότερα, που είναι πρόσωπο δημοσίου δικαίου».

O πρόεδρος του «Αθήνα 9.84» Θανάσης Καφέζας εξηγεί στο ΝewsIt.gr ότι η πόλη της Αθήνας προτίμησε την ανώνυμη εταιρία, προκειμένου να διαχειριστεί το θέμα πιο εμπορικά, μαζεύοντας έσοδα από σπόνσορες. Όσο για το υψηλό κόστος των εκδηλώσεων σε καιρούς αυστηρής λιτότητας απαντά «τα τέσσερα τελευταία χρόνια το κόστος είναι το ίδιο: 2 εκατομμύρια ευρώ. Εμείς με τα ίδια λεφτά καταφέραμε να κάνουμε περισσότερες εκδηλώσεις, άρα εμμέσως μειώσαμε το κόστος!»

Τα συνεργεία του δήμου ξεστολίζουν το δέντρο στην πλατεία Συντάγματος ΦΩΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΟΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε