Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Κάποιοι δεν βάζουν μυαλό – 4 ευρώ ένα μπουκαλάκι νερό!

ΘΕΜΑ NEWSIT: Κάποιοι δεν βάζουν μυαλό – 4 ευρώ ένα μπουκαλάκι νερό!

Λίγο πριν τελειώσει ο Ιούνιος και οι περισσότεροι φορείς του τουρισμού κάνουν αγώνα δρόμου για να σώσουν ότι μπορούν.  Υπάρχουν όμως και οι αμετανόητοι επιχειρηματίες οι οποίοι χρεώνουν ξαπλώστρες και ομπρέλες σε τιμές… Μυκόνου!

 
Τα πρώτα στοιχεία είναι απογοητευτικά για την μέχρι στιγμής πορεία του τουρισμού αφού καταγράφεται μείωση στα έσοδα 15% σε σχέση με πέρσι.

Κάποιοι όμως δεν λένε να βάλουν μυαλό! Η φωτογραφία είναι από μια από τις ωραιότερες παραλίες του Πηλίου, η παραλία Παπά – νερό.

Κάποιοι θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα στο όνομα της επιχειρηματικότητας να χρεώνουν όσο τους αρέσει ένα μπουκαλάκι νερό. Όπως θα δείτε στην φωτογραφία στην συγκεκριμένη παραλία ο επιχειρηματίας που έχει αναλάβει ,κατόπιν δημοπρασίας από τον δήμο Μουρεσίου στο Πήλιο, την εκμετάλευση της παραλίας επιβάλει στους λουόμενους που θα καθήσουν στις ξαπλώστρες να πληρώσουν ένα μπουκαλάκι νερό 4 ευρώ.

Την ώρα δηλαδή που η χώρα πλήτεται από την ραγδαία πτώση στον τουρισμό ορισμένοι κοιτούν μόνο πως θα πλουτίσουν ακόμα και από το νερό. Το κόστος της ξαπλώστρας και της ομπρέλας που θυμίζει Μύκονο θεωρείται λεπτομέρια όταν το νερό πωλείται τρεις φορές ακριβότερα ακόμα και από ένα λίτρο βενζίνης. Το εντυπωσιακό επίσης είναι πως η συγκεκριμένη επιχείρηση πουλά ένα τοστ προς 2,5 ευρώ είτε αυτό είναι με τυρι, είτε με ζαμπόν και τυρί.

Το Newsit επικοινώνησε με τον δήμαρχο Μουρεσίου ο οποίος υποσχέθηκε να κοιτάξει το θέμα και να δώσει μια απάντηση για τον  επιχειρηματία που χρησιμοποιεί μια δημόσια παραλία και πουλά το νερό με κέρδος 500%.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία πρόκειται για παρεξήγηση καθώς το νερό προσφέρετε μαζι με τις ξαπλώστρες. Επι της ουσίας λέει ο επιχειρηματίας χρεώνονται τα δύο νεράκια και δεν χρεώνονται οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες. Σε περίπτωση που κάποιος ζητήσει επιπλέον νερό τότε αυτό χρεώνετε προς 60 λεπτά. Ο επιχειρηματίας δεσμεύθηκε στο Newsit να επαναδιατυπώσει την λάθος ταμπέλα που αφήνει ελεύθερο το πεδίο για “λάθος ερμηνίες”.
 

 
Προειδοποίηση του δήμου προς τον επιχειρηματία για τις τιμές πρόκληση

Ο δήμαρχος Μουρεσίου απέστειλε επίσημη επιστολή προς τον επιχειρηματία και του ζητά άμεσα να συμμορφωθεί με τους όρους της σύμβασης εκμίσθωσης της παραλιάς  εντός 24ων ωρών ενώ ζητά συγγνώμη προς τους επισκέπτες της περιοχής για την απίστευτη κατάσταση



Στο “χείλος του γκρεμού” ο Ελληνικός τουρισμός
Μέχρι και τα μέσα Ιουνίου υπολογίζεται ότι έχει χαθεί 1,5 δισ. ευρώ και αν η πτωτική πορεία συνεχιστεί, οι απώλειες μέχρι το τέλος της σεζόν θα φτάσουν τα 2 δισ. ευρώ.

 
Σημαντική πτώση στην τουριστική κίνηση παρουσιάζουν ακόμη και παραδοσιακοί προορισμοί.
Κατά 20% μειωμένη εμφανίζεται η κίνηση στα νησιά του Ιονίου. Ισχυρό πλήγμα δέχεται ήδη και η Κρήτη που έχει χάσει το 1/4 των κρατήσεών της σε σχέση με πέρυσι.
Στο 20% είναι η μείωση στην τουριστική κίνηση παρουσιάζει και η Χίος καθώς Σουηδία και Ολλανδία, παραδοσιακές δεξαμενές δεν θα τροφοδοτήσουν φέτος το νησί.
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και η αγορά των Κυκλάδων καθώς πολλά είναι τα νησιά που ποντάρουν πια σχεδόν αποκλειστικά στους έλληνες τουρίστες.
 
Πάντως, υπάρχει η ελπίδα ότι ο τουρισμός μπορεί να ανακάμψει από τους τουρίστες της τελευταίας στιγμής.
 
Συγκεκριμένα, φέτος εκτιμάται ότι πολλοί περισσότεροι Βρετανοί έχουν αλλάξει τη συνήθειά τους, αφήνοντας την οργάνωση των διακοπών τους για την τελευταία στιγμή, κυρίως λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας.
 
Επίσης, υπάρχουν πακέτα διακοπών από μεγάλες εταιρείες που είναι έως και κατά 60% πιο φθηνά από πέρυσι, ενώ ο βρετανικός Τύπος αναφέρεται σε οικονομικές λύσεις διακοπών στην Ελλάδα.
 
Έρευνα των Βρετανικών Ταχυδρομείων δείχνει ότι οι τιμές στα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας είναι μειωμένες κατά 11% κατά μέσο όρο.
 
Οι Γερμανοί τώρα μας… διαφημίζουν!
 
Στη μείωση των τιμών των τουριστικών πακέτων για τη χώρα μας αναφέρεται και η γερμανική εφημερίδα Bild με δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «Μία εβδομάδα διακοπές στην Ελλάδα προς 188 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εισιτηρίων».
 
Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει ότι «από την ημέρα της χρεοκοπίας οι διακοπές στην Ελλάδα είναι φθηνότερες από το να μείνει κανείς στο σπίτι του».
 
Επίσης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της TUI, ενώ πριν από μία εβδομάδα η μείωση των κρατήσεων ήταν 5%, τώρα είναι στο -2%, ενώ για την Thomas Cook η μείωση από το 10% έπεσε στο 3,5%.
  
Στο μεταξύ, παρά τα προβλήματα που προκάλεσαν τα μπλόκα μελών του ΠΑΜΕ στα λιμάνια, η κρουαζιέρα φαίνεται πως αντιστέκεται στην ύφεση και αναδεικνύεται ως ένα από τα ισχυρά χαρτιά του ελληνικού τουρισμού.
Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για το καμποτάζ, βρίσκεται στην τελική ευθεία για την κατάθεσή του στη Βουλή.
 
Το σχέδιο νόμου, που έχει στα χέρια του ο Πρωθυπουργός, περιλαμβάνει πιο ευνοϊκούς όρους για τις εταιρείες που θα δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, μειώνει σημαντικά τους χρονικούς περιορισμούς και παρέχει κίνητρα στις εταιρείες για την πρόσληψη Ελλήνων ναυτικών.
 
Συγκεκριμένα οι συμβάσεις που θα συνάπτονται με το ελληνικό δημόσιο θα μπορούν να είναι μέχρι και πέντε έτη ή και μεγαλύτερες, ενώ η υποχρέωση παραμονής ενός κρουαζιερόπλοιου στην Ελλάδα από 72 ώρες μειώνεται στις 48 ώρες με τον όρο όμως το πλοίο να παραμένει στο λιμάνι αφετηρίας τουλάχιστον 12 ώρες. Τα κρουαζιερόπλοια δεν υποχρεούνται να προσεγγίζουν τρία ελληνικά νησιά, αν και δίνεται ως κίνητρο στις εταιρείες έκπτωση 7% από την εισφορά για το ταμείο ανεργίας των ναυτικών για κάθε ελληνικό λιμάνι που προσεγγίζουν.
 
Επίσης, αν και εφόσον Έλληνες εργαστούν στα κρουαζιερόπλοια με σημαία χώρας εκτός ΕΕ θα επιδοτούνται από το κράτος οι ασφαλιστικές τους εισφορές και θα πρέπει αμείβονται βάσει της ΕΣΣΕ και να είναι ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ.
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε