Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Ο αρχηγός με το μπουρνούζι, η χορεύτρια και ο πρώην αστυνομικός – χρυσαυγίτης και μέλος του κόμματος Κασιδιάρη

Θεματοφύλακες του Συντάγματος

Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που λειτουργούν με στρατιωτική οργάνωση, διακριτικά σήματα, περιπολικά και γραφεία; Τι δουλειές κάνουν, πόσων ετών είναι αλλά και ποιο είναι το παρελθόν τους; Είναι οι λεγόμενοι «θεματοφύλακες του Συντάγματος» που στην πραγματικότητα όμως είναι θεματοφύλακες της βίας.

Είναι οι αρνητές της πανδημίας, που στην πραγματικότητα είναι αρνητές της… λογικής.

Είναι οι άνθρωποι που συνέλαβαν (!) ως… κατά φαντασίαν αυτόκλητοι αστυνομικοί έναν γυμνασιάρχη σχολείου στην Πιερία και θα παραμείνουν υπό κράτηση τουλάχιστον μέχρι την προσεχή Δευτέρα, οπότε και θα οδηγηθούν ενώπιον ανακριτή, αφού πρώτα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα όπου είπαν πράγματα που «δοκιμάζουν» τις αντοχές κάθε λογικού ανθρώπου.

Θεματοφύλακες του Συντάγματος, λοιπόν. Ένα θέμα που θα ήταν απλά γραφικό, αν δεν ήταν επικίνδυνο. Διότι αυτό είναι: Επικίνδυνο. Και η δράση -αλλά και το παρελθόν- πολλών από τα μέλη της ομάδας αυτής, έρχεται να επιβεβαιώσει τα παραπάνω. Και να δείξει πως οι Αρχές πρέπει να πράξουν τα δέοντα τώρα που η κατάσταση ακόμη δεν έχει εκτραχυνθεί, τώρα που ακόμη το συγκεκριμένο… φίδι είναι ακόμη στο αυγό.

Θεματοφύλακες του Συντάγματος

Οι «τσαμπουκάδες» και η συντροφικότητα που… εξαφανίζονται ως διά μαγείας

Ο συνταγματάρχης των αυτοαποκαλούμενων θεματοφυλάκων, συστήνεται ως επικεφαλής τους, αλλά, κατά την… πάγια τακτική, κατόπιν εορτής δεν αναγνωρίζει τους… συναγωνιστές του, οι οποίοι λειτούργησαν ως τάγμα εφόδου.

Σαν να μην ήταν εκείνος που από τη σελίδα του στο facebook, όπως είχε αποκαλύψει το MEGA, καλούσε τα μέλη των ταγμάτων των αρνητών, να αγοράσουν χειροπέδες νέου τύπου για να κάνουν συλλήψεις.

«Το 275 δίνει και σε πολίτη το δικαίωμα να κάνει σύλληψη, αρκεί να έχει γίνει μπροστά του και μέχρι εκεί. Ακινητοποιεί και φωνάζει τις Αρχές. Το να κάνεις τέτοια πράγματα μπροστά σε παιδιά είναι ανεπίτρεπτο» δήλωνε μετά τα αίσχη στην Πιερία.

Click4more: Πιερία: Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» απείλησαν και τους αστυνομικούς με μηνύσεις κι επίταξη – Η μεγάλη τους γκάφα – Παραμένουν υπό κράτηση

Μια ανάρτηση που οι Αρχές δεν αξιολόγησαν, όπως δεν αξιολόγησαν και την επίδοση επίταξης των σχολικών κτιρίων, που παρέλαβαν, από τις 23 Νοεμβρίου, οι αστυνομικοί του τμήματος Αλεξανδρείας, υπογράφοντας μάλιστα ότι την παρέλαβαν από το χέρι δικαστικού επιμελητή.

Όλα έδειχναν ότι τα τάγματα του… ανορθολογισμού ήταν πια έτοιμα να προχωρήσουν σε πράξεις βίας, όπως η αρπαγή του γυμνασιάρχη του Αιγινίου Πιερίας.

Ποια είναι η… «συμμορία» των 11

Ένας πολιτευτής της Χρυσής Αυγής και πρώην αστυνομικός, μια χορεύτρια, δύο αγρότες, ένας άνεργος, τρεις γονείς μαθητών του γυμνασίου Αιγινίου.

Συνολικά εννέα άνδρες και δύο γυναίκες αποτέλεσαν το τάγμα εφόδου των αρνητών της πανδημίας, που ονόμασε σύλληψη την απαγωγή και φόρεσε χειροπέδες στον διευθυντή του σχολείου.

Σύμφωνα με τις αρχές, από τους 11 συλληφθέντες μόνο οι 3 έχουν παιδιά που φοιτούν στο γυμνάσιο Αιγινίου. Οι υπόλοιποι κατοικούν σε άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Ο αρχηγός με το μπουρνούζι

Αρχηγός τους, ο άνθρωπος που φιγουράρει με το μπουρνούζι στα social media. Συνέταξε την… επίταξη των σχολικών κτιρίων και την έστειλε με δικαστικό επιμελητή στο Αστυνομικό τμήμα Αλεξάνδρειας. Οργάνωσε μέσω διαδικτύου με το πρόγραμμα ΖΟΟΜ τη… σύσκεψη που όρισε τις τελευταίες λεπτομέρειες της βίαιης εφόδου.

Θεματοφύλακες του Συντάγματος

Η χορεύτρια

Η χορεύτρια, με βιτρίνα την σελίδα της σχολής χορού στο Facebook, ενημερώνει για όλες τις κινήσεις του αρχηγού, ενώ είναι εκείνη που ειδοποίησε τα υπόλοιπα μέλη για την ώρα της διαδικτυακής… συνεδρίασης για την προετοιμασία της εφόδου.

Ο πρώην αστυνομικός

Εξέχουσα θέση στο τάγμα έχει κι ένας απόστρατος αστυνομικός, πρώην πολιτευτής της Χρυσής Αυγής, αλλά και μέλος του μορφώματος του καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη.

Θεματοφύλακες του Συντάγματος

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο δημοσιογράφων των εφημερίδων ΝΕΑ και ΒΗΜΑ Βασίλης Λαμπρόπουλος ο επικεφαλής του τάγματος είναι ένας 54χρονος απόστρατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε το 2013.

Ο 54χρονος ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή, ενώ στην συνέχεια συντάχθηκε στο κόμμα του… Ηλία Κασιδιάρη.

Ενδεικτικό είναι πως το κόμμα του τελευταίου, του καταδικασμένου «πρωτοπαλίκαρου» δηλαδή της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ, πήρε θέση και με ανακοίνωση γνωστοποίησε πως… διέγραψε τον άνθρωπο αυτό από το κόμμα!

Θεματοφύλακες του Συντάγματος

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος πρωταγωνιστούσε σε διαμαρτυρίες αντιεμβολιαστών στην Θεσσαλία και στην Μακεδονία, ενώ έχει προχωρήσει και σε πολλές μηνύσεις κατά αστυνομικών με αφορμή τους ελέγχους που γίνονται για τον περιορισμό της πανδημίας.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Πηγή: Mega.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις