Ελλάδα

Θεόδωρος Νιτσιάκος: Έτσι έγινε το θανατηφόρο τροχαίο

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος σκοτώθηκε σε τροχαίο το βράδυ της Παρασκευής (10.01.2020) Το αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό βάθους τουλάχιστον 20 μέτρων στο χωριό Αετομηλίτσα Ιωαννίνων. Ο ιδρυτής της εταιρείας πουλερικών “Νιτσιάκος" είχε πάει για κυνήγι. Τα τελευταία στοιχεία
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Απίστευτος είναι ο τρόπος που έχασε τη ζωή του ο Θεόδωρος Νιτσιάκος, το βράδυ της Παρασκευής (10.01.2020). Ο 76χρονος επιχειρηματίας σκοτώθηκε σε τροχαίο, όταν το αυτοκίνητο του έπεσε σε γκρεμό βάθους τουλάχιστον 20 μέτρων, στο χωριό Αετομηλίτσα Ιωαννίνων. Σύμφωνα με νέα στοιχεία, ο Θεόδωρος Νιτσιάκος, στις 20.30 το βράδυ, έχοντας ως συνοδηγό έναν συγγενή του, κινούνταν στο δασικό δρόμο Αετομηλίτσας – Πληκατίου, όταν στο 5ο χιλιόμετρο, το όχημα ήταν αδύνατο να συνεχίσει την πορεία του και ακινητοποιήθηκε, λόγω του πάγου στο οδόστρωμα.
Προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τη  δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν, ο συνοδηγός κατέβηκε από το αυτοκίνητο και ο Θεόδωρος Νιτσιάκος προσπάθησε να κινήσει  το όχημα.
Όμως, λόγω της ανηφορικής κλίσης του σημείου, το αυτοκίνητο έφυγε προς τα πίσω και ανετράπη σε γκρεμό.
Ο συνοδηγός ειδοποίησε τους χωριανούς από την Αετομηλίτσα και τις Αρχές. Οι χωριανοί κατάφεραν να  ανασύρουν τον άτυχο επιχειρηματία, με τον γιατρό του ΕΚΑΒ που έφτασε στην περιοχή να διαπιστώνει τον θάνατό του…

Ποιος ήταν ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος με καταγωγή από την Αετομηλιτσα Ιωαννίνων γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1944. Σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια έκανε μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας.

Το 1972 να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα. Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και επειδή η Αγροτική Τράπεζα δεν του εξασφάλιζε το σύνολο της απαραίτητης χρηματοδότησης, απευθύνθηκε στους γονείς του οι οποίοι πούλησαν τα πρόβατα τους για να συνδράμουν στην προσπάθεια του.

Έκτοτε πραγματοποιούσε συνεχή βήματα προόδου διευρύνοντας την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης και χτίζοντας σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου που καλύπτει την αναπαραγωγή, την εκκόλαψη, την πάχυνση, την παρασκευη πτηνοτροφών, τη σφαγή και μεταποίηση, το δίκτυο διανομής για όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα η εταιρεία εκμεταλλευόμενη τις υποδομές της σε Ήπειρο και Μακεδονία, δραστηριοποιήθηκε έντονα στην αγορά των αυγών εκκολάψεως και νεοσσών, στην εμπορία πρώτων υλών ζωοτροφών και την παραγωγή ζωοτροφών για όλα τα παραγωγικά ζώα.

Η εταιρεία που κατάφερε να “χτίσει” ο Θεόδωρος Νιτσιάκος είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κρέατος κοτόπουλου στην Ελλάδα, εκ των σημαντικότερων επιχειρήσεων εμπορίας δημητριακών και σογιαλεύρου και μέσα στις 10 μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας με βάση το τζίρο.

Την τελευταία δεκαετία, η Νιτσιάκος υλοποίησε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο που της εξασφάλισε συνέχιση της αναπτυξιακής της πορείας κι έτσι αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό κρέατος κοτόπουλου στην Ελλάδα.

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος όμως έβαλε το στίγμα του και στα τουριστικά δρώμενα της περιοχής. Ουσιαστικά έβαλε τα Γιάννινα στον τουριστικό χάρτη με την ίδρυση και λειτουργία του ξενοδοχείου Du Lac. Ενός ξενοδοχείου που από το 1998 αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Με πληροφορίες από epirus tv

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απόπειρα δολοφονίας στη Δροσιά: «Η 27χρονη χειραγωγούσε τον 29χρονο και έγινε ό,τι έγινε» λέει φίλη του δράστη
Την 27χρονη πρώην σύζυγο του 38χρονου και νυν σύντροφο του 29χρονου κατηγορούν οι πλευρές θύματος και δράστη για την απόπειρα δολοφονίας που έστειλε τον πρώτο στο νοσοκομείο και τον δεύτερο στη φυλακή
Η στιγμή που ο δράστης πυροβολεί τον 38χρονο στη Δροσιά
Καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την προσωρινή παύση προέδρου Εφετών
«Η σημερινή απόφαση αποτελεί μια σημαντική συμβολή στην προστασία της ελευθερίας της έκφρασης, της δικαστικής ανεξαρτησίας και, τελικά, της ίδιας της ποιότητας της Δικαιοσύνης σε μια δημοκρατική κοινωνία» τονίζει ο δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 5
Διπλό φονικό στο Αίγιο: Τι έδειξαν οι ιατροδικαστικές της 54χρονης και του 26χρονου – Το ενδεχόμενο αυτοχειρίας και τα κατασταλτικά φάρμακα
Οι αρχές «βλέπουν» δολοφονία του Ολύμπιου από την μητέρα του και αυτοχειρία - Αίτηση αποφυλάκισης αναμένεται να κάνει ο 65χρονος Ιταλός
Ο 26χρονος Ολύμπιος, η 54χρονη μητέρα του, Μαρία και το σπίτι στο Αίγιο όπου εντοπίστηκαν νεκροί