Ελλάδα

Θεοφάνεια: Λίγοι πιστοί στην Αγία Τριάδα Πειραιά – Σεραφείμ στο newsit.gr: Η κυβέρνηση υπαναχώρησε από τα συμφωνηθέντα

Παρουσία λίγων πιστών εορτάζονται τα Θεοφάνεια στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στον Πειραιά. Ένα περιπολικό βρίσκεται έξω από τον ιερό ναό με την παρουσία της αστυνομίας να είναι διακριτική.

Στην εκκλησία έφτασε πριν από λίγο και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Μιλώντας στο newsit.gr ο Μητροπολίτης Πειραιώς είπε ότι δεν ήταν σύγκρουση εκκλησίας – Πολιτείας αλλά έλλειψη σωστής ενημέρωσης της εκκλησίας. Πρόσθεσε ότι έγινε υπαναχώρηση της εκκλησίας από τα συμπεφωνημένα. Τα υγειονομικά δεδομένα μπορεί να επέβαλλαν μια τέτοια αντίληψη αλλά θα έπρεπε να γίνει σε συνεννόηση με την εκκλησία. Είπε ακόμα ότι δεν θεωρεί επικίνδυνο τον αγιασμό των υδάτων με το να πάει ένας ή δυο κληρικοί μόνοι τους χωρίς πομπές και να καταδύσουν τον σταυρό.

peiraias peiraias

ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στις 15 Ιανουαρίου δικάζονται οι πρώτες αγωγές για τα ομαδικά sms του Υπ. Μεταφορών το 3ημερο της 28ης
Το sms έγραφε: «Το περσινό 3ημερο της 28ης, 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Αν αγαπάς την οικογένειά σου, πρόσεξε πώς οδηγείς. Καλό δρόμο. Υπουργείο Μεταφορών»
αυτοκίνητα στα διόδια 28
Παγωμένο τριήμερο με χιόνια, ισχυρούς ανέμους και πολικές θερμοκρασίες - Οι περιοχές που θα ντυθούν στα λευκά
Χιονοπτώσεις αναμένονται σε αρκετές περιοχές, από τη Σκύρο έως την Εύβοια, ενώ η πιο κρύα ημέρα θα είναι η Δευτέρα, με ισχυρό παγετό και μέγιστες θερμοκρασίες που δεν θα ξεπεράσουν τους 10 βαθμούς Κελσίου
Χιόνια στον Χορτιάτη