Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλία: Ακατάλληλος για αλίευση ο Παγασητικός μετά τις πλημμύρες της πρωτοφανούς κακοκαιρίας

Θεσσαλία: Ακατάλληλος για αλίευση ο Παγασητικός μετά τις πλημμύρες της πρωτοφανούς κακοκαιρίας

Σε απόγνωση είναι οι ψαράδες του Βόλου και περιοχών που βρέχονται από τον Παγασητικό, καθώς ο κόλπος της Θεσσαλίας είναι ακατάλληλος για αλιεία μετά τις τεράστιες πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Κελέτσης, αρμόδιος για θέματα αλιείας συναντήθηκε στον Βόλο με αλιείς της περιοχής για το θέμα του Παγασητικού, που μολύνθηκε από τα νερά των τεράστιων πλημμυρών που προκάλεσε στη Θεσσαλία η κακοκαιρία Daniel.

Ο Σταύρος Κελέτσης δεσμεύτηκε ότι θα στηριχθούν οι αλιείς του Παγασητικού, αφού το Υπουργείο εξετάζει ήδη χρηματοδοτικά εργαλεία για την αρωγή τους, καθώς έχουν υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά από το γεγονός αυτό που προκάλεσε το άγριο ξέσπασμα της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία.

Ο υφυπουργός ανέφερε πάντως, ότι αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο το πότε ο Παγασητικός θα είναι κατάλληλος για αλίευση.

Όσον αφορά στο νερό, βάσει των όσων ανακοίνωσε χθες (15.9.2023) η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, αναμένονται σήμερα κάποιες μικροβιακές αναλύσεις για συγκεκριμένα παθογόνα.

Αν αυτές οι αναλύσεις αποδειχθούν καθαρές και η μικροβιολογική δείκτες είναι εντός των πλαισίων, τότε το νερό στον Βόλο θα είναι κατάλληλο για χρήση, όχι όμως και για πόση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις