Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλία: Η μητέρα του μωρού που απεγκλώβισε η ΕΜΑΚ στη Γιάννουλη μίλησε στο LIVE NEWS

Θεσσαλία: Η μητέρα του μωρού που απεγκλώβισε η ΕΜΑΚ στη Γιάννουλη μίλησε στο LIVE NEWS

Τις πρώτες τους δηλώσεις μετά τον τρόμο που ένιωσαν από την πλημμύρα που έφτασε μέχρι τον 1ο όροφο του σπιτιού τους, έκαναν οι γονείς του μωρού που απεγκλώβισαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ στη Γιάννουλη της Θεσσαλίας, με τη μητέρα να λέει ότι ήταν «οι σωτήρες μας».

«Ήθελα απλά τα παιδιά να μπουν στη βάρκα να φύγουμε. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι σωτήρες μας. Ήθελα να φύγουμε για να είμαστε ασφαλείς», δήλωσε στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο η Βάσω Θεοδωροπούλου, η μητέρα του μωρού που απεγκλώβισε η 8η ΕΜΑΚ από το σπίτι τους στη Γιάννουλη της Θεσσαλίας.

«Δεν περιμέναμε ότι θα φτάσει σε τέτοιο σημείο το νερό. Την Παρασκευή άρχισε να ανεβαίνει η στάθμη του νερού. Είπαμε με τον σύζυγο να το παλέψουμε. Ξυπνήσαμε το Σάββατο και το νερό σχεδόν είχε φτάσει στον πρώτο όροφο.

Δεν το σκέφτηκα καθόλου, κάλεσα την ΕΜΑΚ, ήρθαν αμέσως, πήραμε ότι προλάβαμε να πάρουμε και φύγαμε», συμπλήρωσε η μητέρα.

Η κ. Θεοδωροπούλου δήλωσε πως ένα φιλικό ζευγάρι φιλοξενεί την οικογένεια και ότι είναι ασφαλής. Αν και περιμένουν να γυρίσουν σύντομα στο σπίτι τους, είναι άγνωστο αν η κατάσταση των κτιρίων στις περιοχές που «χτύπησε» η κακοκαιρία Daniel είναι καλή και αν τα σπίτια είναι κατοικήσιμα.

Οι στιγμές που καταγράφηκαν στο παρακάτω βίντεο με τον απεγκλωβισμό του μωρού είναι συγκλονιστικές. Ένας άνδρας της 8ης ΕΜΑΚ έχει πάρει στα χέρια του το μωρό ενώ οι συνάδελφοί του ακούγονται να του λένε να προσέχει.

Η μητέρα του μωρού περίμενε το παιδί της πάνω σε μια φουσκωτή βάρκα μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια. Δεν σταματούσε να κλαίει από το άγχος και την αγωνία της.

Όμως, ο πυροσβέστης ήταν ψύχραιμος και κρατούσε στοργικά στα χέρια του το μωρό λέγοντάς του «ψυχούλα μου» ενώ όταν το έδωσε στη μητέρα του είπε «έλα να το πάρει η μαμά στην αγκαλιά», με την κ. Θεοδωροπούλου να το αγκαλιάζει ανακουφισμένη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις