Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Αφέθηκε ελεύθερος ο Ισπανός «σαμουράι» που επιτέθηκε σε πελάτες ταβέρνας με σπαθί

Η δίκη του πήρε αναβολή καθώς δεν του ορίστηκε διερμηνέας

Αναβολή για τις 2 Ιουλίου, πήρε η δίκη του 64χρονου Ισπανού που σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε σε θαμώνες ταβέρνας στη Θεσσαλονίκη με σπαθί «tando» και συνελήφθη.

Ο Ισπανός παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σήμερα το πρωί (25.06.2025) για την επίθεση με το σπαθί. Επειδή δεν του ορίστηκε διερμηνέας, η δίκη πήρε αναβολή και αφέθηκε ελεύθερος.

Σε δηλώσεις που έκανε έξω από το δικαστήριο στις κάμερες των δημοσιογράφων, φαίνεται πως δεν μίλησε για την σοκαριστική επίθεση αλλά σχολίασε την τρέχουσα κατάσταση με τους πολέμους, την παγκόσμια οικονομία αλλά και την ειρήνη.

Η στιγμή που επιτίθεται στους πελάτες

Το παρ’ ολίγον θύμα του, ένας 45χρονος, μίλησε στο newsit.gr για την επίθεση με το σπαθί λέγοντας πως ο Ισπανός παρενοχλούσε τους πελάτες ενώ προσπάθησε να πειράξει και μία γυναίκα με μωρό.

Στην προσπάθεια του 45χρονου να τον απομακρύνει, ο Ισπανός επιχείρησε να τον μαχαιρώσει. Αφού οι πελάτες τον ακινητοποιήσαν, στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ οι οποίοι τον συνέλαβαν.

Δείτε τη στιγμή της επίθεσης:

Κατά τον έλεγχο που έκαναν στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν μαχαίρια και σπαθιά.

«Εκεί που τρώγαμε στην ταβέρνα, πέρασε αυτός ο τρελός, Ισπανός μάθαμε μετά ότι είναι. Παρενοχλούσε τον κόσμο που βρισκόταν εκεί. Φαινόταν ο άνθρωπος ότι θέλει να κάνει ζημιά. Ευτυχώς βρισκόμουν εγώ εκεί και τον έπιασα και του είπα να φύγει γιατί μας ενοχλεί και δεν είναι σωστό. Δεν γνωρίζαμε τι ήθελε γιατί μιλούσε μόνο ισπανικά. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε. Ενοχλούσε τα τραπέζια. Καθόταν μόνος του σε ένα τραπέζι, άρχισε να μιλάει μόνος του, να φωνάζει. Προσπάθησε να πειράξει μια κυρία με ένα μωρό. Του είπα ότι δεν είναι σωστό και να πάει στην άκρη. Τον έπιασα λίγο πιο έντονα από το μπράτσο για να τον πάω πιο εκεί και στα καλά καθούμενα βγάζει ένα μαχαίρι και πάει να μου το καρφώσει στην κοιλιά» λέει ο 45χρονος.

«Προσπάθησα να τον αφοπλίσω και για καλή μου τύχη ήταν κοντά αστυνομικοί της ΟΠΚΕ για ένα άλλο περιστατικό. Ήρθαν και αυτοί και βοήθησαν και τον αφοπλίσαμε. Προσπάθησε μετά να ξαναπιάσει το μαχαίρι, απείλησε και τους αστυνομικούς. Τον αφόπλισαν και του έβαλαν χειροπέδες. Άνοιξαν και το αυτοκίνητο του και είδαν μέσα μαχαίρια και σπαθιά».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βιολάντα: Το πόρισμα του ΕΜΠ για τα αίτια της διάβρωσης του υπόγειου σωλήνα από όπου διέρρευσε το προπάνιο και έγινε η έκρηξη
Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου παραμένει προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν άλλα δύο στελέχη της εταιρείας
Το εργοστάσιο της Βιολάντα μετά τη φονική έκρηξη
Σαρώνει η κακοκαιρία Erminio: Δύο περιοχές σε κόκκινο συναγερμό, μέχρι πότε θα διαρκέσει η σκόνη
Συνεχίζεται και την Πέμπτη η κακοκαιρία με έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες στα περισσότερα τμήματα της χώρας, ισχυρούς ανέμους και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, έως 7 μποφόρ, στο Αιγαίο
Αφρικανική σκόνη
Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων: Δεν έπεισαν τον ανακριτή και επέστρεψαν στη φυλακή ο ηγούμενος και ο μοναχός
Στις έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας είχαν βρεθεί, μεταξύ άλλων., 264 αρχαία νομίσματα, 14 βυζαντινές εικόνες, δύο Ιερά Ευαγγέλια και ένα εκκλησιαστικό βιβλίο του 18ου αιώνα
Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στο Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων