Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των «τιμωρών παιδόφιλων» – Η δράση της συμμορίας

Οι νεαροί που έχουν σχηματίσει μία συμμορία, ληστεύουν τα θύματά τους και μετά τα εξευτελίζουν λόγω του ότι συνομιλούσαν με ανήλικες
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μία νέα υπόθεση έρχεται να ταράξει τα νερά στη Θεσσαλονίκη, με μία συμμορία ανηλίκων σύμφωνα με καταγγελίες, που δίνουν ραντεβού με άνδρες προσποιούμενοι τις ανήλικες και αφού συνομιλήσουν μαζί τους τους δίνουν τοποθεσία για να συναντηθούν. Εκεί τους ληστεύουν και μετά τους αφαιρούν τα ρούχα κα τους χτυπούν σε μία προσπάθεια να τους εξευτελίσουν για το ότι συνομιλούσαν ερωτικά με ανήλικες.

Η αστυνομία, έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των αυτόκλητων «τιμωρών των παιδόφιλων» στη Θεσσαλονίκη.

Οι επιθέσεις της συγκεκριμένης ομάδας είναι ιδιαίτερα σκληρές, καθώς τα θύματα φέρουν βαριά χτυπήματα, ενώ ο τρόπος λειτουργίας παραπέμπει σε μία άρτια οργανωμένη συμμορία που γνωρίζει πώς να παγιδεύει θύματα, να χτυπά και στο τέλος να μην αφήνει ίχνη.

Υπάρχουν 4 καταγεγραμμένες επίσημες καταγγελίες σχετικά, όμως οι αρχές πιστεύουν ότι είναι πολύ περισσότερες όμως δεν γίνονται καταγγελίες καθώς υπάρχει ο φόβος του στιγματισμού.

  • 17 Νοεμβρίου με θύμα έναν 27χρονο.
  • 24 Νοεμβρίου με θύμα έναν 40χρονο.
  • 28 Νοεμβρίου με θύμα έναν 48χρονο.
  • 30 Νοεμβρίου με θύμα έναν 23χρονο.

Τα θύματα αρχικά είχαν καταγγείλει στην Αστυνομία ληστεία, όμως στη συνέχεια και όσο γινόταν έρευνα, παραδέχτηκαν ότι συνομιλούσαν με ανήλικες στο ίντερνετ.

Η δράση τους

Όλες οι επιθέσεις που εκτιμάται ότι είναι από την ίδια σπείρα, με τα άτομα που την απαρτίζουν να είναι ανήλικα είτε νεαρά, και να έχουν κοινή μεθοδολογία.

Ένα γυναικείο προφίλ προσεγγίζει τον άνδρα που έχουν βάλει «στόχο». Στη συνέχεια κλείνουν ραντεβού βραδινές ώρες στο άλσος Μετεώρων στην Πολίχνη. Εκεί, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να έχουν καταθέσει τα θύματα στους αστυνομικούς, εμφανίζεται αρχικά μία ανήλικη και στη συνέχεια μία ομάδα 10 – 15 ατόμων νεαρής ηλικίας, πιθανόν και ανήλικοι. Αφού χτυπούν τους συγκεκριμένους άνδρες που εμφανίζονται στα ραντεβού, τους ληστεύουν και τους εξευτελίζουν.

«Καταρχάς δεν τους ληστεύουμε, να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Βαράμε σε σημεία που, όχι να τον αφήσουμε στον τόπο τον άλλον, αλλά σε σημεία που δεν θα του επιτρέψει ξανά να ασκήσει σεξουαλικά πράγματα οπουδήποτε. Κουβαλάμε έναν βαρύ σιδερολοστό σαν μεταλλικό ρόπαλο, το οποίο αφού τον χτυπήσουμε συνήθως πολύ άσχημα στα πλευρά, τον χτυπήσουμε στο κεφάλι, στο σαγόνι, μετά του κρατάμε τα πόδια. Και κάποιος από εμάς πάει και τον βαράει με πάρα πολλή δύναμη με τον σιδερολοστό στα γεννητικά όργανα. Όχι μία φορά, παραπάνω από 5 – 10 φορές», λέει μέλος της σπείρας.

«Επειδή ξέρω ποιοι το έκαναν, δεν μπέρδεψαν τους ανθρώπους, όχι. Τώρα από κει και πέρα κάποια παιδιά θα το κάνουν (θα ληστέψουν) μόνο και μόνο απλά για να τον αφήσουν και χωρίς χρήματα, να μην μπορεί να κάνει κάτι. Αλλά αυτό είναι άλλο κομμάτι».

Υπενθυμίζεται ότι μία περίπτωση που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ήταν η επιχείρηση σύλληψης του 43χρονου παιδόφιλου στον Πειραιά, που είχε καταγράψει καρέ καρέ γνωστός YouTuber.

 

Παγκόσμιο φαινόμενο

Αυτοαποκαλούνται vigilante, «κυνηγοί παιδόφιλων» ή «τιμωροί». Τέτοιες ομάδες, εδώ και αρκετά χρόνια, εμφανίζονται παντού, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία.

Θεωρούν πως πρέπει να αποδώσουν εκείνοι δικαιοσύνη, να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: «Αλληλοσκοτώθηκαν μάνα και γιος» ο προκλητικός ισχυρισμός του 65χρονου Ιταλού
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες της γιαγιάς του 26χρονου και της αδερφής της 54χρονης για τον 65χρονο Ιταλό που κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύντροφο του και τον γιο της
Τα δυο θύματα της δολοφονίας στο Αίγιο
Νέα εποχή για την ελληνική κτηνοτροφία: Ηλεκτρονικοί βώλοι για τη σήμανση και την ιχνηλάτηση των αιγοπροβάτων
Πιλοτική εφαρμογή από το 2026 για μεγάλες εκμεταλλεύσεις και καθολική εφαρμογή από το 2027 - Στόχος η διαφάνεια στις ενισχύσεις και ο ακριβής έλεγχος του ζωικού κεφαλαίου
Κοπάδι αιγοπροβάτων