Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ με προσαγωγές

Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ με προσαγωγές

Έφοδος αστυνομικών στο ΑΠΘ για άτομα που προσπάθησαν να αφαιρέσουν λαμαρίνες από την υπό κατασκευή βιβλιοθήκη. Στιγμές έντασης έξω από το Αριστοτέλειο στη Θεσσαλονίκη

Επέμβαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ πραγματοποίησαν δυνάμεις της Αστυνομίας και προχώρησαν σε προσαγωγές αρκετών ατόμων, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστός ο ακριβής αριθμός. Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε μετά από πληροφορίες ότι άγνωστοι προσπάθησαν να προσκαλέσουν φθορές στην υπό ανέγερση βιβλιοθήκη, στον χώρο της πρώην κατάληψης του Βιολογικού.

Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στις εισόδους του Αριστοτελείου στη Θεσσαλονίκη και ορισμένοι στα ενδότερα, με τους φοιτητές να φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας.

Όταν η Αστυνομία κλήθηκε να απομακρύνει άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ΑΠΘ, στην οδό Εθνικής Αμύνης, επικράτησε μικροένταση με τα άτομα να αρνούνται αρχικά να αποχωρήσουν από το σημείο.

Περιμετρικά βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που πραγματοποιούν ελέγχους, σε μια προσπάθεια να μην ξεφύγει η κατάσταση και σημειωθούν επεισόδια.

Ομάδα ατόμων που βρισκόταν εντός της Σχολής Θετικών Επιστημών, βγήκε στην είσοδο της ΣΘΕ κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ζητώντας την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από το campus.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις