Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Δεν είχε κοροναϊό ο 60χρονος που μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ

Θεσσαλονίκη: Δεν είχε κοροναϊό ο 60χρονος που μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ

«Καθαρές» ήταν οι εξετάσεις που έγιναν στον 60χρονο άνδρα που θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα κοροναϊκού και μεταφέρθηκε, χθες (30.10.2020) στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την ανάλυση από το Ινστιτούτο Παστέρ, το δείγμα που ελήφθη από τον 60χρονο Έλληνα αποδείχθηκε αρνητικό για κοροναϊό.

Click4more Λήξη συναγερμού για τον ασθενή του ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης

Ο 60χρονος άνδρας, που πρόσφατα είχε ταξιδέψει στην πόλη Γουχάν της Κίνας, απ’ όπου ξεκίνησε ο κοροναϊός και η επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί, πήγε χθες, Τετάρτη, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, συμπτώματα γρίπης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης, μετά τις αρνητικές εξετάσεις για κοροναϊό ο συναγερμός έληξε.

Ο 60χρονος άντρας είχε επισκεφτεί πρόσφατα τη Γουχάν την Κίνας και πήγε στο νοσοκομείο με την υποψία ότι πάσχει από κοροναϊό. Τέθηκε σε θάλαμο απομόνωσης και ελήφθη δείγμα για ανάλυση, ώστε να διαπιστωθεί αν επρόκειτο πράγματι για κρούσμα κοροναϊού ή όχι.

Το ΑΧΕΠΑ είναι ένα από 21 νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την Ελλάδα και ένα από τα τρία στη Θεσσαλονίκη.

Το υπουργείο Υγείας και οι υγειονομικές αρχές της χώρας βρίσκονται σε ετοιμότητα και εξαντλούν κάθε πιθανότητα, λαμβάνοντας μέτρα όπως έχει γίνει από την πρώτη στιγμή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις