Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Η Ελίνα Χατζηγιαννάκη έγραψε ιστορία, πήρε πτυχίο στο Μαθηματικό με απόλυτο 10

Θεσσαλονίκη: Η Ελίνα Χατζηγιαννάκη έγραψε ιστορία, πήρε πτυχίο στο Μαθηματικό με απόλυτο 10

Ένα κορίτσι που γράφει μια νέα, χρυσή, ιστορία. Αποφοίτησε από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ με το απόλυτο άριστα και έγινε η πρώτη φοιτήτρια που παίρνει πτυχίο με 10 σε όλα τα μαθήματα.  

Το όνομά της είναι Ελίνα Χατζηγιαννάκη. Και εδώ και μερικές ώρες είναι η φοιτήτρια που έγραψε με ανεξίτηλα γράμματα το όνομά της στην ιστορία του Μαθηματικού στο ΑΠΘ. Κανείς άλλος δεν είχε πάρει πτυχίο με άριστα 10 μέχρι τώρα.

Η αποκάλυψη του σπουδαίου επιτεύγματος της νεαρής φοιτήτριας έγινε από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, που σε ανάρτησή της στο Facebook, μαζί με τη φωτογραφία της Ελίνας Χατζηγιαννάκη με τον Πρύτανη του Α.Π.Θ., την Κοσμητόρισσα της ΣΘΕ και τον Πρόεδρο του Τμήματος Μαθηματικών, ανέφερε:

«Τα “ρεκόρ” που καταρρίπτονται: το πρώτο απόλυτο 10 της ΣΘΕ είναι σε μαθηματικό και σε γυναίκα.

Στις 22-07-2022, στην τελετή ορκωμοσίας του Τμήματος Μαθηματικών, η απόφοιτος κ. Ε. Χατζηδημητρίου έλαβε βαθμό πτυχίου δέκα (10), το πρώτο 10 της Σχολής σε όλα τα χρόνια λειτουργία της.

Θερμά συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία!».

 

Η Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ αποτελείται από τα τμήματα Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Γεωλογίας, και Πληροφορικής.

Ιδρύθηκε το 1925, ενώ το τμήμα Μαθηματικών προστέθηκε την ακαδημαϊκή χρονιά 1928 – 1929, μαζί με το τμήμα Χημείας. Από τότε μέχρι και σήμερα κανένας φοιτητής δεν είχε καταφέρει να αποφοιτήσει σημειώνοντας βαθμολογία άριστα, 10.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις