Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Με αλεξίσφαιρο στα δικαστήρια ο Νορβηγός που κατηγορείται ότι σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό σε μπαρ

Θεσσαλονίκη: Με αλεξίσφαιρο στα δικαστήρια ο Νορβηγός που κατηγορείται ότι σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό σε μπαρ

Ο 44χρονος Νορβηγός υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε άμυνα όταν διέπραξε το έγκλημα σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη. Ο άτυχος αστυνομικός έχασε τη ζωή του ακαριαία…

Τη γραμμή που θα ακολουθήσει για το έγκλημα στη Θεσσαλονίκη που του καταλογίζεται, περιέγραψε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον 44χρονο Νορβηγό. Ο κατηγορούμενος έφτασε αμίλητος στα δικαστήρια της πόλης, με μάσκα για τον κορονοϊό στο πρόσωπο, χειροπέδες στα χέρια και αλεξίσφαιρο γιλέκο στο στήθος. Δεν είπε το παραμικρό στους δημοσιογράφους. Όπως υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή, δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει. Ο 32χρονος αστυνομικός που διασκέδαζε εκτός υπηρεσίας στο ίδιο μπαρ, πέθανε ακαριαία από τα χτυπήματα που δέχτηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος Νορβηγός βρισκόταν κατά την τέλεση του φονικού υπό την επήρεια μέθης και γι’ αυτό το λόγο υποβλήθηκε στις σχετικές αιματολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει.

Ο κατηγορούμενος ζούσε μόνιμα στην Ελλάδα και φαίνεται πως ήταν γνωστός πελάτης στο κατάστημα. Το φονικό έγινε γύρω στις 04:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης 28 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με μαρτυρίες, προηγήθηκε διαπληκτισμός του 44χρονου με τον κουμπάρο του αστυνομικού.

Στη συνέχεια ο Νορβηγός τραυμάτισε με μαχαίρι τον κουμπάρο στο πόδι και τότε επενέβη ο 32χρονος αστυνομικός, που διασκέδαζε εκτός υπηρεσίας στο ίδιο μπαρ, με συνέπεια να δεχθεί επίθεση με το ίδιο μαχαίρι. Ο αστυνομικός που υπηρετούσε στους “αδιάφθορους” της ΕΛ.ΑΣ., υπέστη τραύμα στην αριστερή τραχηλική χώρα και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Ο Θοδωρής Καραγιάννης, δικηγόρος του Νορβηγού κατηγορούμενου ανέφερε έξω από τα δικαστήρια: «Καταρχήν συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Η θέση του εντολέα μας είναι ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει και μάλιστα ενημερώθηκε χθες στις 18:30 απο μένα για την κατάληξη που είχε το θύμα.

Αναφορικά τώρα με τη θέση που έχει και την υποστήριξη που ακολουθεί, δεν αμφισβητεί το γεγονός, υπάρχει μία ανθρωποκτονία. Το μόνο το οποίο αμφισβητείται και είναι προς διερεύνηση είναι καταρχήν η θέση του ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει και κατά δεύτερον η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τόσο ο δράστης όσο και το σύνολο των εμπλεκομένων απο πλευρά μέθης, η ψυχική υγεία του δράστη και οι ακριβείς συνθήκες απο τις οποίες προήλθε και οδήγησε στο μοιραίο χτύπημα. Αυτό που ρητά ισχυρίζεται είναι οτι ήταν μία συμπλοκη στην οποία εκείνη τη στιγμή που επιτέθηκε, δεχόταν γροθιές».

Δείτε στο επόμενο βίντεο του newsit.gr, πώς έφτασε στα δικαστήρια ο 44χρονος Νορβηγός, χωρίς να ανοίξει το στόμα του, μπροστά σε κάμερες και δημοσιογράφους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις