Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη μίζα των 3.500€ για ένα κρεβάτι ΜΕΘ

Κορονοϊός - Νίκος Καπραβέλος: Ο ιός μας έχει ξεγελάσει όλους και η ανοσία απομακρύνεται

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη, είχε απευθυνθεί στον εισαγγελέα για το περιστατικό με τη μίζα που ζήτησε γυναίκα από συγγενείς ασθενούς με Covid προκειμένου να τους βρει… κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Η καταγγελία για τη γυναίκα που ζήτησε «φακελάκι» ύψους 3.500 ευρώ για ένα κρεβάτι ΜΕΘ έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών της Θεσσαλονίκης.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση από την Ασφάλεια για να διαπιστωθεί αρχικά η βασιμότητα της καταγγελίας κι εφόσον προκύψει ότι αληθεύει να κινηθούν άμεσες ενέργειες ώστε να ταυτοποιηθεί η γυναίκα και να ελεγχθεί ποινικά. Το αδίκημα το οποίο θα ερευνηθεί είναι αυτό της εμπορίας- επιρροής (ο παλιός νόμος περί μεσαζόντων).

Την καταγγελία πάντως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» Οδυσσέας Κάτσακας. Όπως ανέφερε, ως καταγγέλλων φέρεται αστυνομικός από τη Ρόδο, ο οποίος υποστήριξε ότι η γυναίκα συστήθηκε ως «επιτακτικός» υγειονομικός κι ότι δήθεν γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις, ώστε να εξασφαλίσει κρεβάτι σε ΜΕΘ, διαφορετικά ο ασθενής θα πεθάνει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις