Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του πρώην Μητροπολίτη Άνθιμου

Δεκάδες πιστοί, από την πρώτη στιγμή, έσπευσαν στον ναό για να αποχαιρετίσουν, υπό τον πένθιμο ήχο της καμπάνας

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του Μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου του οποίου τις τελευταίες μέρες η υγεία  είχε επιδεινωθεί.

Το σκήνωμα του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας.

Δεκάδες πιστοί, από την πρώτη στιγμή, έσπευσαν στον ναό για να αποχαιρετίσουν, υπό τον πένθιμο ήχο της καμπάνας, τον πρώην Ιεράρχη που υπηρέτησε την Θεσσαλονίκη για 20 χρόνια. Για τον Μητροπολίτη Άνθιμο μίλησε με θερμά λόγια ο διάδοχός του στον μητροπολιτικό θρόνο της Θεσσαλονίκης Φιλόθεος.

«Όλοι μας στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ζητούμε την ευχή του, ώστε με το παράδειγμά του το φωτεινό να συνεχίσουμε από εδώ και πέρα τα υπόλοιπα χρόνια τα οποία μας έχει χαρίσει η αγάπη του Θεού» δήλωσε ο Μητροπολίτης Φιλόθεος.


Υπενθυμίζεται ότι η ταφή του θα γίνει στο προαύλιο της Μητρόπολης, ενώ το απόγευμα θα γίνει συνεδρίαση για τα διαδικαστικά της τελετής της κηδείας και της ταφής.

Πλήθος πιστών προσκυνούν το σκήνωμα του πρώην Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου
Πλήθος πιστών προσκυνούν το σκήνωμα του πρώην Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου
(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)
Το σκήνωμα του πρώην Μητροπολιτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου
Ιερείς μεταφέρουν το σκήνωμα του πρώην Μητροπολιτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Εμβληματική προσωπικότητα και εξαιρετικό ποιμενάρχη χαρακτήρισε τον μακαριστό ιεράρχη ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος

«Ο μακαριστός μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος υπήρξε μια εμβληματική προσωπικότητα για ολόκληρη την Εκκλησία της Ελλάδος και ένας εξαιρετικός ποιμενάρχης και της ιεράς μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, την οποία διακόνησε κατά το διάστημα της νεότητός του, αλλά και στην ιερά μητρόπολη Θεσσαλονίκης, όπου διακόνησε τα τελευταία 20 χρόνια», δήλωσε.

«Με θλίψη σήμερα ζήσαμε το γεγονός της κοιμήσεώς του, της εξόδου του από την παρούσα ζωή, αλλά και ταυτόχρονα με συναισθήματα ελπίδος γιατί ξέρουμε ότι δεν βαδίζει σε μια κατάσταση ανυπαρξίας, αλλά σύμφωνα με την πίστη και τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας, πορεύεται προς τον αναστάντα Χριστό μας, τον οποίο πίστεψε, τον οποίο διηκόνησε και στον οποίο αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του. Όλοι μας στην ιερά μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ζητούμε την ευχή του, ώστε με το παράδειγμα του το φωτεινό να προχωρήσουμε από εδώ και πέρα τα υπόλοιπα χρόνια τα οποία μας έχει χαρίσει η αγάπη του Θεού», πρόσθεσε.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο (15/3) το πρωί στις 11 τον Ναό της Του Θεού Σοφίας, χoροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: Στο εδώλιο οι δύο ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τη σύμβαση 717 – Δυναμικό παρών από συγγενείς θυμάτων
«Να μην υπάρξει από εδώ και πέρα ούτε μπάζωμα ούτε συγκάλυψη», είπε ο Πάνος Ρούτσι - «Δεν θα δεχθούμε άλλα μπαζώματα», ανέφερε ο Αντώνης Ψαρόπουλος
Το σημείο της τραγωδίας των Τεμπών
3.000 καταφύγια στην Ελλάδα για την προστασία του άμαχου πληθυσμού – Χωράνε 2 εκατομμύρια άνθρωποι
Η Ελλάδα, ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει δεσμευθεί να ενισχύσει την ανθεκτικότητα των πολιτικών δομών και την ικανότητα συντονισμού μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών φορέων
Καταφύγιο
Φοινικούντα: «Η μητέρα μου είχε τσακωθεί με τον 68χρονο, δεν μιλούσαν» αποκαλύπτει ο 17χρονος «εγγονός» του ιδιοκτήτη κάμπινγκ
«Τον τελευταίο χρόνο είχαμε μετακομίσει με την οικογένειά μου από την Αθήνα στην Φοινικούντα, μας είχε αφήσει να μένουμε τσάμπα στο σπίτι γιατί έχουμε οικονομικά προβλήματα» αποκαλύπτει ο 17χρονος
Το 68χρονο θύμα στη Φοινικούντα
Σε τρεις μήνες με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.500 εύρω καταδικάστηκε ο τενόρος για τον ξυλοδαρμό του γιου του
Ο τενόρος παραδέχτηκε ότι χαστούκισε τον 15χρονο γιο του λόγω πολλών απουσιών, πράγμα που διέψευσε η πλευρά της μητέρας αφού το παιδί έχει μία απουσία στο σχολείο μέχρι τις 3 Νοεμβρίου
Μηχανή της Ελληνικής Αστυνομίας 6