Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 44χρονος Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 44χρονος Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό

Μεγάλη ποσότητα αλκοόλ φαίνεται πως είχε καταναλώσει ο 44χρονος Νορβηγός, που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 32χρονο αστυνομικό τα ξημερώματα της Πέμπτης (28.12.2023) σε μπαρ της Θεσσαλονίκης. Ο Νορβηγός είχε μαζί του ένα μικρό μαχαίρι παλάμης.

Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός αστυνομικός βρισκόταν με τον κουμπάρο του σε μπυραρία της Θεσσαλονίκης, όταν λίγο μετά τις 4 ξέσπασε καυγάς ανάμεσα στον Νορβηγό και τον 32χρονο κουμπάρο του. Ο αστυνομικός προσπάθησε να χωρίσει τους δύο άνδρες όταν ο Νορβηγός έβγαλε ένα μικρό μαχαίρι παλάμης και τον κάρφωσε στο λαιμό. Μάλιστα, επιτέθηκε και στον κουμπάρο, ο οποίος γλίτωσε από τύχη, καθώς η μαχαιριά τον βρήκε δίπλα στη μηριαία αρτηρία. 

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Νορβηγός είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και αυτός ήταν και ο λόγος που δεν μεταφέρθηκε την Πέμπτη στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης. Σήμερα, Παρασκευή, θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα. 

Ο 44χρονος δράστης, δήλωσε, μέσω του δικηγόρου, σοκαρισμένος και τόνισε πως δεν είχε σκοπό να σκοτώσει κανέναν: «Έχει δηλώσει ρητά ότι όλα έγιναν μέσα σε ένα διαπληκτισμό και εκείνη τη στιγμή δεχόταν χτυπήματα ο ίδιος.

Θα πρέπει να αξιολογηθούν όλα υπό το δεδομένο ότι ο εντολέας μου είχε καταναλώσει αλκοόλ, όπως επίσης να αξιολογηθεί και η γενικότερη ψυχική κατάσταση» σημείωσε ο δικηγόρος του, Θοδωρής Καραγιάννης.

 

Όπως μετέδωσε η εκπομπή LiveNews, ο Νορβηγός είπε στους αστυνομικούς ότι ήρθε στη χώρα μας πριν από 9 χρόνια για τουρισμό και τελικά αποφάσισε να μείνει στη Θεσσαλονίκη. Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν πώς ζούσε όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να εργάζεται, τους απάντησε ότι έπαιρνε κάποιο επίδομα από το νορβηγικό κράτος καθώς είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν με κάποιο ψυχιατρικό πρόβλημα.

Κάτοικος της περιοχής σημείωσε πως ο Νορβηγός είχε δημιουργήσει προβλήματα και στο παρελθόν, καθώς έπινε και ενοχλούσε θαμώνες μπαρ της Θεσσαλονίκης. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις