Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 30χρονος που συνδέεται με τους 54 τόνους κοκαΐνης στον Πειραιά

Οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και των άλλων μελών της σπείρας που έφερε την κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα

Ένας 30χρονος μέλος σπείρας, που συνδέεται με τους περίπου 54 τόνους κοκαΐνης που κατασχέθηκαν τον Απρίλιο στον Πειραιά, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη (08.05.2025). Η αξία των ναρκωτικών πλησιάζει το ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, ο 30χρονος συνελήφθη στην περιοχή του Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη, για σχέση με το κύκλωμα που έφερε τους 54 τόνους κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στον Πειραιά.

Ακολούθησαν έρευνες σε δύο σπίτια, στο Κορδελιό και στον Πλαταμώνα Πιερίας.

Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο που σχετίζεται με την υπόθεση και παραδόθηκε υπό μεσεγγύηση (σ.σ. έπειτα από συμφωνία ή μετά από δικαστική απόφαση) στη Λιμενική Αρχή της Θεσσαλονίκης.

Έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της σπείρας βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η εισαγωγή κοκαΐνης, που προέρχεται από τη Λατινική Αμερική και προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά, πραγματοποιείται μέσω ανάκτησής της από εμπορευματοκιβώτια, από μέλη εγκληματικών οργανώσεων που είτε εργάζονται στους ως άνω λιμένες, είτε εισέρχονται σε αυτούς παρανόμως ή παρατύπως, διαπιστώνεται ότι η δράση της παρούσας εγκληματικής οργάνωσης έχει διεθνικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στην εισαγωγή, αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών», καταλήγει το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στην ανακοίνωσή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη φυλακή ο 29χρονος που καταδίωξε και γρονθοκόπησε τον οδηγό ταξί στον Νέο Κόσμο - «Ο 58χρονος προκάλεσε την κατάσταση»
Ενώπιον ανακριτή ο 29χρονος φέρεται να επικαλέστηκε την αιτία θανάτου του 58χρονου, όπως αναφέρεται στην ιατροδικαστική εξέταση, «υπερτροφική μυοκαρδίτιδα», επιμένοντας ότι ο οδηγός του επιτέθηκε πρώτος
Ο 29χρονος που εμπλέκεται σε περιστατικά με ξυλοδαρμούς στο Νέο Κόσμο
Τραγωδία στον Πειραιά: Καρέ καρέ οι στιγμές αγωνίας για να σωθεί η 13χρονη μαθήτρια που πνίγηκε στο ειδικό σχολείο
Στο βίντεο που παρουσιάζει το newsit.gr, μια μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ θα μπει ανάποδα στην οδό Παλαμηδίου ενώ μία μηχανή του ΕΚΑΒ και ένα ασθενοφόρο καταφτάνουν στο σημείο με μεγάλη ταχύτητα
Η 13χρονη που έχασε τη ζωή της στο ειδικό σχολείο στον Πειραιά