Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι και χειρότερα» – Τι λέει στο newsit.gr η κόρη του αστυνομικού που χτυπήθηκε έξω από το «Ολύμπιον»

Θεσσαλονίκη: «Θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι και χειρότερα» – Τι λέει στο newsit.gr η κόρη του αστυνομικού που χτυπήθηκε έξω από το «Ολύμπιον»

«Φοβήθηκε για την οικογένειά του. Το πρώτο πράγμα που μου είπε είναι ότι εκτός από γονιός, είναι και παππούς», αναφέρει στο newsit.gr, η κόρη του αστυνομικού που τραυματίστηκε χθες, Κυριακή (10.03.2024), μετά την επίθεση από κουκουλοφόρο έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» της Θεσσαλονίκης.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του αυτή τη στιγμή. Έχει μεταφερθεί στο σπίτι με αναρρωτική. Ευτυχώς μέσα στην ατυχία του είναι καλά, σωματικά τουλάχιστον. Θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι χειρότερα», λέει στο newsit.gr η κόρη του αστυνομικού που χτυπήθηκε από κουκουλοφόρο έξω έξω από το «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως «πρέπει να σταματήσει κάπου όλο αυτό».

Περιγράφοντας το χρονικό του παραλίγο μοιραίου περιστατικού, η ίδια δηλώνει ότι «αυτό συνέβη την ώρα ακριβώς που μπήκε ο κ. Κασσελάκης μέσα στο χώρο του ”Ολύμπιον”. Η ομάδα αυτή τον ακολουθούσε και τον προπηλάκιζε λεκτικά κατά την είσοδό του, όπου ήταν οι πεζοί με τα ρόπαλα και τα κράνη. Όπως θα δείτε και στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει, προπηλακίζουν λεκτικά τους αστυνομικούς».

Και η ίδια συμπληρώνει ότι «πρώτος εξ αυτών ήταν ο πατέρας μου. Ήταν κάποιος στην είσοδο, πιο κοντά του, τον χτυπάει με το κράνος στο κεφάλι και αντί να φύγουν, πήραν τον πατέρα μου μέσα για να μην γίνουν τα πράγματα χειρότερα».

Όπως δηλώνει η ίδια στο newsit.gr, αυτό που προβλημάτισε τον αστυνομικό και το έκανε γνωστό στην κόρη του είναι ότι «του πήραν το καπέλο του, όπου είχε τα προσωπικά του στοιχεία μέσα, και αυτός ήταν ο λόγος που δεν ήθελε να δώσει έκταση στο όλο ζήτημα, γιατί φοβάται για την ακεραιότητα της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με την κόρη του ο αστυνομικός «έχει πολλά χρόνια εμπειρίας, είναι 34 χρόνια ενεργός στην αστυνομία και είναι τέτοια η ιδιοσυγκρασία του και ο επαγγελματισμός του, που του επιτρέπουν να κρατά την ψυχραιμία του και να δρα κατασταλτικά σε τέτοια περιστατικά, σε όποιον και να απευθύνονται, όχι μόνο στον ίδιο. Θεωρώ ότι λόγω της στάσης του δεν κατέληξαν τα πράγματα πολύ χειρότερα».

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συναδέλφους του πατέρα της που «εκείνη την ώρα, αντί να τον αφήσουν εκεί εκτεθειμένο, τον τράβηξαν προς τα πίσω, τον έβαλαν στο χώρο του “Ολύμπιον” και δεν έγινε τίποτα χειρότερο».

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός και της ίδιας και του πατέρα της αστυνομικού είναι όπως μας εξηγεί ότι «βλέποντάς τους, στοιχηματίζω ότι οι πατεράδες αυτών που τον χτύπησαν, είναι πιο μικροί από τον δικό μου πατέρα. Νιώθω χρέος ότι πρέπει να δοθεί τεράστια βαρύτητα σε αυτό που λέγεται ανεξέλεγκτη και ατιμώρητη βία.

Και ιδιαίτερα γιατί προκαλείται από νεαρά άτομα, από άτομα που αύριο θα είναι εργοδότες του παιδιού μου, υπάλληλοι δικοί μου και τα παιδιά του γείτονα.

Ο πατέρας μου σε πέντε μήνες μπαίνει στην σύνταξη. Ας γίνει αυτό το περιστατικό αφορμή να μην ξανακινδυνέψει κανένας, είτε λέγεται αστυνομικός, είτε είναι ο άνθρωπος που πουλάει απέξω τα ποπ κορν».

Και προσθέτει: «δεν είναι κατάσταση αυτή. Γονείς, εκπαιδευτικοί, κρατικοί φορείς, άπαντες πρέπει να ξεσηκωθούν. Πριν δύο χρόνια κλαίγαμε δύο αστυνομικούς από τις μολότοφ. Γιατί δεν υπήρχαν δυνάμεις στο σημείο, γιατί η αστυνομία δρα μόνο προληπτικά και όχι κατασταλτικά; Δεν μπορώ να το καταλάβω.

Υπήρχαν πολίτες που έτρεχαν με τα παιδιά στην αγκαλιά τους και ούρλιαζαν», επισημαίνει στο newsit.gr η κόρη του αστυνομικού που βρίσκεται πλέον στο σπίτι του εκτός κινδύνου, μετά την επίθεση από κουκουλοφόρο έξω από το «Ολύμπιον» της Θεσσαλονίκης στο ίδιο σημείο και ώρα που εκδηλώθηκε ο προπηλακισμός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ενώ προσερχόταν στον κινηματογράφο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις