Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Θετική στον κορονοϊό ανεμβολίαστη αναισθησιολόγος – «Δεν θα ήθελα να κάνω το εμβόλιο»

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε μια ανεμβολίαστη αναισθησιολόγος που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό λίγο πριν ξεκινήσει ένα χειρουργείο το περασμένο Σάββατο στο νοσοκομείο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης.

Η αναισθησιολόγος δεν ένιωθε καλά και υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού το οποίο βγήκε θετικό.

Σε επικοινωνία του Live News με την αναισθησιολόγο, η ίδια σημείωσε: «Δεν είμαι η μοναδική που δεν έχει κάνει το εμβόλιο. Δεν είμαι η μοναδικός γιατρός που βρέθηκα θετικός και είμαι από τους γιατρούς που προσέχω. Είμαι από τους γιατρούς που έρχομαι συνέχεια σ’ επαφή με θετικούς ασθενείς και δεν τους ζητάω να εμβολιαστούν για να τους βάλω χειρουργείο».

Και συμπλήρωσε… «Κι αυτό το πράγμα ότι εξαιτίας μου κλείσανε χειρουργεία και ‘πάγωσαν’ τα χειρουργεία, πόσο τραγικά ψέματα μπορούν να πουν; Ντρέπομαι γι’ αυτούς που το κάνουν γιατί εκεί που μας χειροκροτούν ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να κάνει το σώμα του ό,τι θέλει. Εγώ είμαι απ’ αυτούς που δε θα ήθελα να κάνω το εμβόλιο, τουλάχιστον για τώρα. Υπάρχουν λόγοι και προσωπικοί και υγείας. Δεν είμαι κατά (σ.σ. του εμβολίου). Ο κάθε άνθρωπος για τον εαυτό του θ’ αποφασίσει, θα σκεφτεί και θα κάνει ό,τι νομίζει ότι είναι καλό για τον εαυτό του και την οικογένεια του».

Ο Πέτρος Κετικίδης, αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Γ. Γεννηματάς τόνισε: «Το μεσημέρι ένιωσε μια αδιαθεσία. Πήγε έκανε εξετάσεις rapid test, βρέθηκε θετική. Έκανε και μοριακό έλεγχο και απομακρύνθηκε στο σπίτι της».

Η χειρουργική αίθουσα άμεσα εκκενώθηκε και απολυμάνθηκε ενώ οι 3 υγειονομικοί που ήρθαν σ’ επαφή με την αναισθησιολόγο εξακολουθούν να υποβάλλονται σε διαδοχικά τεστ και όλοι είναι αρνητικοί.

Καμπανάκι από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ

Προβληματισμός ωστόσο υπάρχει για το γεγονός πως η συγκεκριμένη υγειονομικός παραμένει ανεμβολίαστη όπως άλλωστε και το 20% των εργαζομένων στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλο μου. Είναι επικίνδυνο και θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε. Δεν προστατεύουν μόνο τους ασθενείς, προστατεύουν και τον εαυτό τους», λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.

«Στο νοσοκομείο υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό συναδέλφων 80% που έχε εμβολιαστεί και γιατροί και νοσηλευτές».

Με αφορμή το περιστατικό, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος απηύθυνε κάλεσμα στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν.

«Οι υγειονομικοί θα μπορούσαν να έχουν εμβολιαστεί εδώ και καιρό. Μάλιστα στα περισσότερα νοσοκομεία υπήρχε και δεύτερο εμβολιαστικό κύμα. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει άνθρωπος που να ήθελε να εμβολιαστεί και δεν μπορούσε. Και τώρα μπορεί και πρέπει».

Η εν λόγω αναισθησιολόγος τους τελευταίους 5 μήνες εργάζεται ως συμβασιούχος στο Γεννηματάς ενώ στο πρώτο κύμα εργαζόταν ως ειδικευόμενη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Μετά τον εντοπισμό του κρούσματος, τα χειρουργεία συνεχίστηκαν κανονικά στις υπόλοιπες αίθουσες της ορθοπεδικής με τους γιατρούς να χειρουργούν μέχρι τις 3 το πρωί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Το βίντεο κατά του εκφοβισμού και το Fiat 500 που «κάνει» bullying σε άλλα περιπολικά – «Είναι βία»
Στο βίντεο φαίνεται ένας αστυνομικός να κρατά με λουρί ένα μικρό περιπολικό, μάρκας Fiat 500, το οποίο είναι επιθετικό και κινείται απειλητικά σε βάρος δύο μεγαλύτερων οχημάτων τύπου τζιπ της ΕΛΑΣ
ΕΛΑΣ
Εξαφάνιση 28χρονου από την Θεσσαλονίκη – Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
Ο Χρήστος Τσακίρης έχει ύψος 1.63 μ., 80 κιλά, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια, την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε πορτοκαλί φούτερ μπλούζα, μπλε αθλητική φόρμα ΝΙΚΕ και μαύρα αθλητικά παπούτσια
Εξαφάνιση
Ένοχοι γονείς για κακοποίηση και βασανιστήρια σε βάρος των παιδιών τους στον Βόλο - Τα χτυπούσαν με μαστίγιο και τους έφτυναν το φαγητό
Η 31χρονη μητέρα καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, ενώ ο 36χρονος πατέρας σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή
iStock 5
Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές και χαλάζι σε όλη την χώρα – Θυελλώδεις άνεμοι έως 8 μποφόρ σε Αιγαίο και Κρήτη
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 15 με 17 και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 18 βαθμούς Κελσίου
Βροχή