Ελλάδα

Θετικός στον κορονοϊό: Έτσι γίνεται η αυτοαπομόνωση στο σπίτι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην αυτοαπομόνωση που πρέπει να ακολουθείται στην περίπτωση που κάποιος βγαίνει θετικός στο self test κορονοϊού που έχει κάνει στο σπίτι του, αναφέρθηκε απόψε κατά την ενημέρωση του στο υπουργείο Υγείας ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά εάν κάποιος βρεθεί θετικός μετά το ατομικό τεστ και ζει στο ίδιο σπίτι με άλλους ανθρώπους θα πρέπει να απομονωθεί σε ένα δωμάτιο και να βρίσκεται μακριά από τους υπόλοιπους τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Τα τρόφιμα που χρησιμοποιήθηκαν από τον ασυμπτωματικό φορέα τις τελευταίες δύο ημέρες θα πρέπει να πεταχτούν, ενώ ίδιος θα πρέπει να αποφεύγει την χρήση της κουζίνας.

Ο θετικός στον κορονοϊό φορέας θα πρέπει να φορά μάσκα υψηλής προστασίας όταν κινείται στους κοινόχρηστους χώρους ενός σπιτιού και να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός όταν χρησιμοποιεί κοινόχρηστη τουαλέτα.

Click4more: Στις 7 Απριλίου τα πρώτα self test κορονοϊού στα φαρμακεία – Εκτός σχολείου όσοι μαθητές δεν προσκομίζουν βεβαίωση

Το ίδιο προσεκτικοί θα πρέπει να είναι και όλοι οι υπόλοιποι που ζουν στο ίδιο σπίτι καθώς δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν την ίδια αντικείμενα στο μπάνιο, ούτε τις ίδιες πετσέτες. Ο καθένας θα πρέπει να φέρνει τα ατομικά του αντικείμενα όταν θέλει να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα και το μπάνιο, τόνισε.

Ο ίδιος είπε ότι θα πρέπει να υπάρχουν μισάνοιχτα παράθυρα σε όλο το σπίτι, καθώς πλέον και ο καιρός επιτρέπει κάτι τέτοιο. Εφόσον ολοκληρωθεί η περίοδος νόσησης ενός θετικού φορέα του κορονοϊού, θα πρέπει να πλυθούν και να απολυμανθούν οι χώροι στους οποίους απομονώθηκε, δηλαδή το συγκεκριμένο δωμάτιο πριν χρησιμοποιηθεί από τα υπόλοιπα μέλη μιας οικογένειας.

Αύξηση των ενεργών κρουσμάτων

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφερόμενος στην επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας είπε ότι την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν τα ενεργά κρούσματα σε όλη την επικράτεια. Επίσης αυξήθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά και τα εξιτήρια ασθενών covid -19 από αυτά. Ο ίδιος παρατήρησε συνολική επιβάρυνση που φτάνει στο 8% ενώ όπως είπε «ο μέσος όρος των νέων εισαγωγών ήταν 500 στην προηγούμενη εβδομάδα». Μάλιστα τόνισε πως καταγράφηκε μικρή αύξηση των θανάτων ο αριθμός των οποίων άγγιξε τους 70 ανά ημέρα την τελευταία βδομάδα.

Τέλος, έκανε λόγο για επιβάρυνση της επιδημίας κατά 4% στην Αττική και 25% στην Θεσσαλονίκη. «Υπήρξε επιβάρυνση και στις δύο πόλεις, περισσότερο στην Θεσσαλονίκη» τόνισε και πρόσθεσε ότι το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό ανάμεσα στις ηλικιακές ομάδες 40 ως 65 ετών που φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή «οδηγούν την πανδημία στη χώρα μας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Μαζωνάκης: Με χειροπέδες στην Ευελπίδων οι δύο γιατροί για τον θάνατο του τραγουδιστή
Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής στη σορό του τραγουδιστή - Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάζουν τις απολογίες τους
Γιατρός
Ανανεώθηκε πριν 7 λεπτά
Άδωνις Γεωργιάδης: Αυστηροποιούνται οι νόμοι στα κέντρα ευζωίας – «Θα φτιάξουμε επιτροπή για να υπάρχει καθαρό θεσμικό πλαίσιο»
Οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας για την άμεση σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που θα ρυθμίζει το άναρχο τοπίο που επικρατεί στα κέντρα ευεξίας και μακροζωίας
Ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος και η Ιωάννα Γάκα 10
Σοκαριστική καταγγελία για το ιατρείο που πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης: «Μου είπαν πως έχω ζουζούνια στο αίμα»
«Μου έβαλε κολάρο στο κεφάλι που συνέδεσαν με ένα λάπτοπ και μου έλεγε ότι μου περνάει ένα πρόγραμμα με ενέργεια», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι τον παρότρυναν να κάνει πλασμαφαίρεση
Σοκαριστική καταγγελία για το ιατρείο που πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης: «Μου είπαν πως έχω ζουζούνια στο αίμα»
7
Σαρωτικοί έλεγχοι της Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών
Οι αρμόδιες Αρχές επικεντρώνονται στην κατάσταση των ελαστικών, την ισχύ του δελτίου ΚΤΕΟ, την ηλικία του οδηγού και του οχήματος, καθώς και στην κατοχή Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας και των απαραίτητων αδειών
Έλεγχοι της Τροχαίας σε σχολικά
Δικηγόρος Γιώργου Μαζωνάκη: «Θα ζητήσω την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των δύο γιατρών – Δεν νομίζω ότι έχει συντάξει διαθήκη»
«Κάποια θεσμικά όργανα δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους - Δεν ξέρω αν είναι ο Ιατρικός Σύλλογος ή η αστυνομία αλλά υπάρχει ένα θεσμικό κενό ελέγχου», είπε ο Χαράλαμπος Λυκούδης
Γιώργος Μαζωνάκης
5
Γιώργος Μαζωνάκης: Το τσιρότο στο κεφάλι, οι 3 ώρες παραμονής στην κλινική και τα προβλήματα ομιλίας – Τα νέα στοιχεία στις έρευνες
Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ ρίχνουν την προσοχή τους στο μηχάνημα πλασμαφαίρεσης ώστε να αποδειχθεί αν καθαρίστηκε το γενετικό υλικό του τραγουδιστή
Το ζευγάρι γιατρών 15