Ελλάδα

Θήβα: Εντοπίστηκε η μεγαλύτερη χασισοφυτεία στην Ελλάδα – Πάνω από 8.000 δενδρύλλια, κέρδη άνω των 15 εκατ. ευρώ

Χασισοφυτεία «μαμούθ», τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα, εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές στη Θήβα.

Η ασφάλεια Θήβας σε συνεργασία με τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, βρήκαν τη χασισοφυτεία αγροτεμάχιο στο Ακραίφνιο Βοιωτίας όπου είχαν φυτευτεί περισσότερα από 8. 000 δενδρύλια κάνναβης, ενώ πραγματοποιήθηκε και μία σύλληψη.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την χασισοφυτεία ανάμεσα σε καλλιέργειες με καλαμπόκι στο χωριό Ακραίφνιο.

Ο 44χρονος αγρότης καλλιεργούσε 8.342 δενδρύλλια κάνναβης σε αγροτεμάχιο114 στρεμμάτων στη θέση Βαγέικα Κωπαΐδας.

Κέρδη ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ

Από τους πρώτους υπολογισμούς, υπολογίζεται ότι θα έκοβε με τους συνεργάτες του 7,5 τόνους χασίς με τα κέρδη τους να αγγίζουν τα 15.000.000 ευρώ.

Ο 44χρονος εγκέφαλος των εμπόρων ναρκωτικών συνελήφθη ενώ αναζητούνται πέντε συνεργοί του.

Το ύψος των δενδρυλλίων ήταν από 1,2 έως 3,5 μέτρα και σε αρκετά σημεία είχαν ξεπεράσει και το ύψος του καλαμποκιού.

Τα 1.348 δενδρύλλια εκριζώθηκαν ενώ τα υπόλοιπα 6.995 καταστράφηκαν εντός του αγροτεμαχίου με καταστροφέα, όπως φαίνεται και στο βίντεο της ERTN.

Εντός της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης τέσσερις σκηνές είδη ένδυσης και τρόφιμα που χρησιμοποιούσαν οι φύλακες των δενδρυλλίων κάνναβης.

Ο 44χρονος αγρότης εντός της ημέρας θα απολογηθεί στον Εισαγγελέα Θηβών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες: Ουρές χιλιομέτρων στο Κάστρο Βοιωτίας και στο Μαρτίνο από εκδρομείς των Χριστουγέννων
Οι αγρότες της Καρδίτσας σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια των Σοφάδων επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων - «Μόνο ο ειλικρινής διάλογος θα φέρει τις λύσεις», δήλωσε ο Μαρινάκης
Ουρές χιλιομέτρων στη Βοιωτία 14
Θρήνος για την παρέα των 4 που θάφτηκαν κάτω από τη χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια όρη - «Ήταν όλοι έμπειροι ορειβάτες»
Πρόκειται για το πιο φονικό ορειβατικό δυστύχημα μετά το 2004 - «Όταν η ώρα πήγε 5 και καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν αυτές ώστε κάποιος να προσεγγίσει την κορυφή, ανησύχησα» λέει φίλος τους ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη