Ελλάδα

Θωμαΐδης για λύματα: Βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων – Πρέπει να αυξηθεί η τηλεργασία

«Εδώ και τέσσερις εβδομάδες εμείς παρατηρούμε στα λύματα την αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού που υπάρχουν στην Αττική» σημείωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.
Όπως τόνισε ο κ. Θωμαΐδης, υπάρχει συνεχόμενη διασπορά του ιού στην κοινότητα, με τα στοιχεία να καταγράφουν αύξηση περίπου 10%, κάτι που σημείωσε πως «θα μεταφραστεί σε κρούσματα το επόμενο 10ήμερο».

Παράλληλα, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ σημείωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων παρατηρήθηκε μετά την επανέναρξη λειτουργίας των καταστημάτων, τονίζοντας πως θα πρέπει να εφαρμοστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η τηλεργασία, προκειμένου να υπάρξει μείωση των κρουσμάτων.

Μιλώντας για τα σχολεία, υπογράμμισε ότι τα άτομα αυτής της ηλικίας έχουν μια κοινωνική δραστηριότητα που δύσκολα περιορίζεται, οπότε η επιστροφή στο σχολείο δεν θα επηρεάσει αρκετά τον επιδημιολογικό δείκτη.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καθαρά Δευτέρα: Γλέντια και χαρταετοί στον λόφο του Φιλοπάππου οι Αθηναίοι και στο Σέιχ Σου οι Θεσσαλονικείς
Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, ενώ από το πρωί έκαναν την εμφάνιση τους οι παραδοσιακοί χαρταετοί
Κούλουμα στον λόφο του Φιλοπάππου
Οι πλημμύρες «πνίγουν» τον Έβρο: «Εάν σπάσουν κι άλλα αναχώματα θα κινδυνεύσουν οικισμοί»
Οι έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή το τελευταίο διάστημα αλλά και τα χιόνια στη Βουλγαρία ανέβασαν τη στάθμη του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων Ερυθροποτάμου και Άρδα, ξεπερνώντας το επίπεδο ασφαλείας
Πλημμύρες στον Έβρο
Καθαρά Δευτέρα: 20 χρόνια έκλεισε ο «άνθρωπος των χαρταετών» - «Δίνουμε χαρά στα παιδάκια»
Η απίστευτη ιστορία του Θεόδωρου Κωνσταντίνου - «Εύχομαι καλή Σαρακοστή σε όλο τον κόσμο, να έρθει από εδώ στο Παγκράτι να πάρει πολύ καλές τιμές και χαρταετούς για να περάσει καλά»
Χαρταετός την Καθαρά Δευτέρα