Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Θρίλερ η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών – Μεγάλος προβληματισμός για το «ναι» σε οποιοδήποτε άνοιγμα

Θρίλερ η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών – Μεγάλος προβληματισμός για το «ναι» σε οποιοδήποτε άνοιγμα

Συνεδριάζει από νωρίς το μεσημέρι η επιτροπή των ειδικών με την χώρα και την κυβέρνηση να κρέμονται από τα χείλη τους αφού οι όποιες εισηγήσεις στις οποίες θα καταλήξουν για χαλάρωση των μέτρων, θα κρίνουν την καθημερινότητά μας το επόμενο διάστημα και μέχρι το Πάσχα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr την εισήγηση εκ μέρους της κυβέρνησης στους ειδικούς έκανε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. Μια εισήγηση η οποία έγινε με τα κρούσματα να είναι πολύ ψηλά και σήμερα. 

Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, στους επιστήμονες υπάρχει έντονος προβληματισμός για όλα την βεντάλια των μέτρων ακόμα και για τις διαδημοτικές μετακινήσεις. Το σκεπτικό, τους είναι ότι ακόμα και όσοι τηρούσαν ευλαβικά τα μέτρα, τώρα είναι πιθανόν να χαλαρώσουν και αυτό θα αυξήσει την κινητικότητα. 

Ακόμα παραμένει άγνωστο ποια θα είναι η εισήγηση της επιτροπής, ωστόσο, όλοι παραδέχονται ότι από τα μέτρα που υπάρχουν δεν έχει μείνει κανένα άλλο για να εφαρμοστεί εκτός από τα self test.

Αυτό που σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μπορεί να καταλήξουν είναι εκτός από το να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις είναι να ανοίξει δειλά το λιανεμπόριο την Δευτέρα. Αυτό που ζητείται είναι στις κόκκινες περιοχές να γίνεται με click away ή click in shop με μήνυμα στο 13032 στις λιγότερο επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές. 

Αυτό που αποκλείεται είναι να ανοίξουν τα mall – δηλαδή τα μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Αυτό πάντως που εισπράττεται από την επιτροπή, είναι ότι υπάρχει μεγάλος προβληματισμός και ρίσκο για το άνοιγμα οποιασδήποτε δραστηριότητας. 

Τέλος, για τα σχολεία κανείς δεν πιστεύει ότι θα ανοίξουν αν δεν έχουν παραληφθεί τα self test. 

Εξαδάκτυλος: Το λιανεμπόριο θ’ ανοίξει

Νωρίτερα πάντως, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σε ένα διάλειμμα από την συνεδρίαση των ειδικών είπε στη συνέντευξη Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών με θέμα το λιανεμπόριο:

«Νομίζω ότι εφόσον επικρατήσει μια άλλη αντίληψη, που φαίνεται ότι επικρατεί, σύντομα θα μπορέσουμε να αγοράσουμε παπούτσια και είδη που μέχρι τώρα παραλαμβάνουμε από κούριερ. Το λιανεμπόριο μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ουσιώδη επιβάρυνση στην επιδημιολογική κατάσταση. Δεν είναι ακίνδυνο, όμως έχει μικρότερο κίνδυνο. Το να έχουμε ανοιχτά τα μικρά μαγαζιά με ρυθμίσεις που να αποκλείουν τον συνωστισμό στους εμπορικούς δρόμους θα βοηθήσει πολίτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά το απόγευμα

Αν τελικά η συνεδρίαση καταλήξει σε τελική εισήγηση ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε έτοιμος να κάνει ανακοινώσεις στις έξι που ούτως ή άλλως είναι προγραμματισμένη η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις