Πέμπτη, 23 Μαΐ
24oC Αθήνα

Θρίλερ στη Μυτιλήνη με τον “ύποπτο” φάκελο – Το σημείωμα μυστήριο

Θρίλερ στη Μυτιλήνη με τον “ύποπτο” φάκελο – Το σημείωμα μυστήριο

Συναγερμός στη Μυτιλήνη για τον φάκελο με την “ύποπτη” σκόνη στο πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Επτά άνθρωποι στο νοσοκομείο χωρίς να κινδυνεύει η υγεία τους.
Στο νησί ομάδα της ΕΜΑΚ μαζί με ειδικούς του “Δημόκριτου”.
Ένας Ινδός εμφανίζεται ως αποστολέας, ερευνάται αν είναι πραγματικό πρόσωπο.
ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική ενημερώνονται για την περίεργη υπόθεση.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την αποστολή ενός δέματος με “ύποπτη” σκόνη που εστάλη στο πανεπιστήμιο Αιγαίου και είχε ως αποδέκτη την πρύτανη Χρυσή Βιτσιλάκη. Στη Μυτιλήνη βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της ΕΜΑΚ.

Εκείνο που προκαλεί αίσθηση στις αρχές είναι το σημείωμα που συνόδευε το φάκελο με την “ύποπτη σκόνη”. «Η νίκη θα είναι του Ισλάμ, χωρίς τους μουσουλμάνους» γράφει, σύμφωνα με πληροφορίες και οι αρχές προσπαθούν να το «αποκωδικοποιήσουν» και να καταλάβουν τι ακριβώς μπορεί αυτή η φράση να σημαίνει.

Τα μεσάνυχτα, στη Μυτιλήνη έφτασε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών. Υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, το C-130, που τους μετέφερε προσγειώθηκε στο νησί και παραλήφθηκε ο φάκελος. Στις 05:00 τα ξημερώματα ο φάκελος μεταφέρθηκε στην Αθήνα, στα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, όπου εξετάζεται το περιεχόμενό του.

Το κλιμάκιο, μαζί με ειδικούς του «Δημόκριτου», παρέλαβαν τον φάκελο με το άγνωστο περιεχόμενο, ενώ ειδικοί επιστήμονες εξέτασαν τους χώρους του Πανεπιστημίου, όπως σε τέτοιες περιπτώσεις ορίζεται από σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας. Η λειτουργία του πανεπιστημίου με απόφαση των πρυτανικών αρχών έχει ανασταλεί επ’ αόριστον.

Ο φάκελος, που ήταν φθαρμένος, είχε ως αποστολέα έναν Ινδό. Αυτό που ερευνάται τώρα από τις αρχές είναι αν πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο ή όχι. Για την πορεία των ερευνών ενημερώνονται τόσο η ΕΥΠ όσο και η Αντιτρομοκρατική.

Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ο φάκελος εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης (09.01.2019). Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο φάκελος εστάλη με το ταχυδρομείο. Όταν έφτασε στο γραφείο της κας Βιτσιλάκη, ανοίχτηκε από τους εργαζόμενους και απελευθερώθηκε η “ύποπτη” σκόνη.

Άμεσα το κτίριο Διοίκησης του ιδρύματος στην περιοχή της Βαρειάς στην Μυτιλήνη, αποκλείστηκε, ενώ ο φάκελος κρατήθηκε στον κλειστό χώρο της γραμματείας της Πρυτανικής Αρχής.

Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ

Στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης – καλά στην υγεία τους – μεταφέρθηκαν πέντε εργαζόμενοι, ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου, καθώς κι ένας αστυνομικός που έπιασε το φάκελο παραλαμβάνοντας τον. Κάποιοι από τους εργαζομένους που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο, παραπονέθηκαν για ερεθισμό του βλεννογόνου της μύτης και του στόματος.

Κατά ιατρικές πηγές τα συμπτώματα πάντως έχουν υποχωρήσει εντελώς. Παραμένουν ωστόσο στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις