Σαράντα τρεις μετανάστες, μεταξύ των οποίων δύο έγκυες γυναίκες και δύο παιδιά, εντοπίστηκαν και διεσώθησαν, μετά από επιτυχή επιχείρηση δύο σκαφών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Η επιχείρηση έγινε, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες (άνεμοι ΝΑ 7 Bf) και υψηλό κυματισμό της θάλασσας, στην θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης.
Πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα, στο πλαίσιο των καθημερινών επιχειρήσεων που επιτελεί το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, εντοπίστηκε, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νότια της Μυτιλήνης, ακυβέρνητη φουσκωτή λέμβος.
Ο εντοπισμός της λέμβου, έγινε μέσω θερμικής κάμερας και ραντάρ, κατόπιν της στενής συνεργασίας ενός πλοίου ανοικτής θαλάσσης και ενός περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Α.Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε τους σαράντα τρεις μετανάστες να επιβαίνουν σε ακυβέρνητη φουσκωτή λέμβο και στην περιοχή να πλέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί 7 bf.
Δείτε βιντεο στο ONALERT.GR