Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θρήνος! Νεκρός εντοπίσθηκε ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας

Θρήνος! Νεκρός εντοπίσθηκε ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας

– Το εκπαιδευτικό αεροπλάνο Τ-2 Buckeye είχε απογειωθεί από την εκπαιδευτική βάση Καλαμάτας
– Έπεσε στις 8.50 το πρωί κοντά στο χωριό Κολλίνες της Αρκαδίας
– Ζωντανός ο συγκυβερνήτης – Χρησιμοποίησε το σύστημα εκτίναξης
– Οι πρώτες εκτιμήσεις για το τραγικό δυστύχημα
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

Θρήνος για την Πολεμική Αεροπορία. Άλλο ένα στέλεχός της, ένας επισμηναγός, έπεσε στο καθήκον. Νεκρός εντοπίσθηκε ο κυβερνήτης του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας Τ2 Buckeye που συνετρίβη λίγο πριν τις 9 το πρωί (08.50), 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την 120 ΠΕΑ Καλαμάτας. Ο συγκυβερνήτης επισμηναγός, εντοπίσθηκε ζωντανός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Και οι δυο χειριστές επισμηναγοί το εγκατέλειψαν προφανώς όταν διαπίστωσαν πρόβλημα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του onalert.gr, για τα αίτια της τραγικής απώλειας του άτυχου επισμηναγού που γίνονται αυτή τη στιγμή, είτε η εγκατάλειψη του μοιραίου εκπαιδευτικού αεροσκάφους έγινε σε χαμηλό ύψος με αποτέλεσμα να μην προλάβουν και οι δύο να χρησιμοποιήσουν το σύστημα εκτίναξης, είτε ο άτυχος επισμηναγός να προσέκρουσε μετά την εγκατάλειψη πάνω σε κάποιο βραχώδες σημείο της περιοχής.

Τα καθίσματα των συγκεκριμένων αεροπλάνων τα οποία είναι πολύ παλαιά, εκτινάσσονται με διαφορά λίγων λεπτών και προς διαφορετική κατεύθυνση. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, ο διασωθείς επισμηναγός συγκυβερνήτης όταν πάτησε στο έδαφος επικοινώνησε με τις αρχές δίνοντας το στίγμα του. Στην συνέχεια και αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο από το arkadia938.gr και το flynews.gr

Το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο χωρίο Κολλίνες Αρκαδίας.

Η πρώτη ανακοίνωση του ΓΕΑ

«THN 28/8/2018 KAI ΠEPI ΩPA 08:50, ΣTO ΠΛAIΣIO EKΠAIΔEYTIKHΣ ΠTHΣHΣ, ΠPAΓMATOΠOIHΘHKE EΓKATAΛEIΨH AEPOΣKAΦOYΣ T-2, 7 NM BOPEIA ΣΠAPTHΣ. META THN EΓKATAΛEIΨH EXEI ΠEPIΣYΛΛEΓEI O ΣYΓKYBEPNHTHΣ TOY AEPOΣKAΦOYΣ, ENΩ ΓINONTAI EPEYNEΣ ΓIA TON ENTOΠIΣMO KAI TOY KYBEPNHTH».

Τι είναι το Τ2 Buckeye

Το Τ-2 Buckeye είναι Αμερικάνικης κατασκευής, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος. Είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Η προμήθεια 40 εκπαιδευτικών αυτού του τύπου το 1976 αναμόρφωσε ριζικά το σύστημα αεροπορικής εκπαίδευσης. Οι δυνατότητες του νέου εκπαιδευτικού στην προκεχωρημένη εκπαίδευση και στην εκπαίδευση όπλων δεν μπορούσαν να συγκριθούν με αυτές των Τ-33 που αντικατέστησαν.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

Φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις