Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Θύμα ψευτογιατρού: Όταν του ζήτησα τα χρήματά μου πίσω με απείλησαν οι άνθρωποι που τον προστάτευαν

Θύμα ψευτογιατρού: Όταν του ζήτησα τα χρήματά μου πίσω με απείλησαν οι άνθρωποι που τον προστάτευαν

«Όταν του ζήτησα τα χρήματα μου πίσω, με απείλησαν οι άνθρωποι που τον προστάτευαν» λέει μιλώντας στο newsit.gr ένα από τα θύματα του ψευτογιατρού, ο οποίος φέρεται ότι επί τουλάχιστον 14 χρόνια εξαπατούσε ανυποψίαστους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, καταφέρνοντας να τους αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά.

Το θύμα αρχικά μιλάει στο newsit.gr για το πως γνωρίστηκε με τον 66χρονο αλλά και για το ταξίδι του στην Γερμανία προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Εκεί συναντήθηκε και με τον 72χρονο Γερμανό γενετιστή για να ξεκινήσει τις δήθεν θεραπείες με ενέσεις από βλαστοκύτταρα.

«Έτυχε μέσω ενός γνωστού μου να ψαχτώ εγώ σε μία περίοδο της ζωής μου που η πάθησή μου χειροτέρευε και ήμουν σε μία μετάβαση που δεχόμουν αλλά και δεν μπορούσα να δεχτώ την αναπηρία μου. Οπότε ήρθε σαν ευκαιρία, δώρο ότι υπάρχει θεραπεία. Ζούσα με αυτό το πρόβλημα, γνώριζα ότι δεν υπάρχει θεραπεία αλλά δεν θα συμβεί κάτι.

Και εκείνος μου έδωσε ελπίδες ότι μπορεί να σταματήσει να χειροτερεύει η πάθησή μου», λέει στο newsit.gr ένα από τα θύματα του ψευτογιατρού και συνεχίζοντας προσθέτει: «Το 2009 πήγα μιλήσαμε, στην αρχή δεν μου φαινόταν και πολύ “σόι” όλο αυτό. Εκείνος μάλιστα μου είπε ότι θα γίνω τελείως καλά. Μετά από συζητήσεις, πήγαμε στην Γερμανία, έκανα κάτι εξετάσεις σε μία κλινική και εκεί γνώρισα τον υποτιθέμενο γενετιστή, που αυτός ήταν ο γιατρός. Ήταν δηλαδή κάτι σαν μεσάζοντας που γνώριζε τον γιατρό από την Αμερική, μέσω του αθλητικού του κομματιού. Μου είπε ότι είχαν γνωριστεί σε ένα συνέδριο και βοηθούσε σε τέτοιες καταστάσεις αυτές τις παθήσεις».

Σημειώνεται ότι ο ψευτογιατρός που έδινε αγωγές στους ανυποψίαστους ασθενείς, ήταν έξω με περιοριστικούς όρους μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του γυναίκα και ο ανακριτής είχε διατάξει να εμφανίζεται τρεις φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του καθώς κατηγορούταν για απάτες κατ΄επάγγελμα με σκοπό το πορισμό εισοδήματος.

Το θύμα του που μίλησε στο newsi.gr περιέγραψε το πόσο καλά στημένο ήταν το κόλπο, αλλά γρήγορα όπως είπε κι ο ίδιος διαπίστωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.
«Η κλινική αυτή ήταν του Γερμανού. Πρώτα είχαμε κάνει εξετάσεις σε ένα κέντρο στην Γερμανία, το κέντρο ήταν πραγματικό. Και μετά από εκεί πήρα την απόφαση να κάνω τη θεραπεία, γιατί πείστηκα ότι ήταν ένα ερευνητικό κομμάτι. Ήταν πολύ καλά στημένο. Βέβαια σε μικρό χρονικό διάστημα διαπίστωσα ότι κάτι δεν πάει καλά. Άρχισα να το ψάχνω, καθ’ όλη την διάρκεια κάναμε παρέα με τον ψευτογιατρό γιατί ήταν φυσικοθεραπευτής και μου έκανε φυσικοθεραπείες. Και αυτό ήταν και το κόλπο του, να με προσεγγίσει φιλικά».

Όλα όμως άλλαξαν όταν το θύμα κατάλαβε την ανάλγητη κομπίνα του ψευτογιατρού και μίλησε κατευθείαν στον ίδιο.
«Όταν του είπα ότι έχω στοιχεία ότι με κοροϊδεύουν, κάποια στιγμή μου γύρισε κάποια χρήματα πίσω, εξαφανίστηκε και μετά δεχόμουν απειλητικά τηλεφωνήματα από κάποιους από τα σώματα ασφαλείας που γνώριζα ότι είχε. Με απείλησαν και έπαψα να ασχολούμαι διότι τρομοκρατήθηκα.

Ωστόσο προσθέτει, μιλώντας στο newsit.gr «κράτησα τα στοιχεία, ελπίζοντας ότι μία μέρα ο Θεός θα με δικαιώσει. Έπειτα αυτός ο άνθρωπος έφυγε από την Αθήνα και πήγε στην βόρεια Ελλάδα να κάνει οικογένεια και εκεί όπως φαίνεται έκανε μεγαλύτερη ζημιά. Το καλό είναι ότι έστω και μετά από τόσα χρόνια, ενημερώθηκα ότι αυτά που μου έβαζε ήταν “τίποτα”, νερό με ζάχαρη και κάποιες άλλες ουσίες που δεν ήταν επικίνδυνες, με αποτέλεσμα να ησυχάσω ότι δεν θα βγάλω καρκίνο από αυτά».

Μετά την απίστευτη περιπέτεια που έζησε, το θύμα του ψευτογιατρού είναι αποφασισμένο να το φτάσει έως στο τέλος, καθώς όπως λέει στο newsit.gr «έχω μόνο έναν σκοπό: Αυτός ο άνθρωπος και όσοι ήταν εμπλεκόμενοι πρέπει να πληρώσουν γιατί “έπαιξε” με τον πόνο όλων μας και άλλοι άνθρωποι πάθανε χειρότερα από μένα.

Είμαι ομοσπονδιακός προπονητής στα άτομα με αναπηρίες και έχω βοηθήσει πολλούς ανθρώπους. Μετά την περιπέτεια αυτή έκανα και άλλες σπουδές και τώρα είμαι ψυχολόγος στον ΟΚΑΝΑ στην Κεφαλλονιά. Προσπαθώ όλη αυτή η κακή εμπειρία που υπήρχε, να την κάνω ένα θετικό εργαλείο. Είμαι ερωτευμένος με τη ζωή» καταλήγει το ένα από τα θύματα του ψευτογιατρού που εκμεταλλεύτηκε την ελπίδα των ανθρώπων για μία καλύτερη ζωή και πλέον κατηγορείται για πέντε περιπτώσεις θανάτων, ενώ σε άλλες περιπτώσεις για απόπειρα.

Την ίδια ώρα, ως συνεργός του κατηγορείται ένας 72χρονος γιατρός από τη Γερμανία, που τον βαρύνουν οι ίδιες πράξεις, καθώς και εκείνος φέρεται να έστελνε τα θύματά του για τη δήθεν πρωτοποριακή θεραπεία, για την οποία ζητούσε τεράστια οικονομικά ανταλλάγματα.

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις