Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τι απαντά η ΕΛΑΣ στον Δήμο Μούτση για τα περί βασανιστηρίων στο ΑΤ Εξαρχείων

Τι απαντά η ΕΛΑΣ στον Δήμο Μούτση για τα περί βασανιστηρίων στο ΑΤ Εξαρχείων

Θέση στα όσα ισχυρίζεται ο Δήμος Μούτσης πήρε η ΕΛΑΣ. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης είχε χαρακτηρίσει κολαστήριο το αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων.

Η ΕΛΑΣ με ανάρτησή της στο Facebook απαντά στον Δήμο Μούτση σχετικά με όσα είχε καταγγείλει σχετικά με το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και όσα ακουγόταν από εκεί τα  ξημερώματα του Σαββάτου &7.12.2019). Εξηγεί ότι οι φωνές που ακούστηκαν δεν είχαν σχέση με βασανιστήρια, αλλά προέρχονταν από έναν αλλοδαπό που προσήλθε στο τμήμα με εμφανή ψυχολογικά προβλήματα.

Αναλυτικά η απάντηση της ΕΛΑΣ. «Σχετικά με επώνυμη ανάρτηση του Δήμος Μούτσης και ισχυρισμούς ότι ακούγονταν φωνές από βασανιστήρια στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων τις πρωινές ώρες μεταξύ της 6ης και 7ης Δεκεμβρίου, ενημερώνουμε ότι στα κρατητήρια του Τμήματος υπήρχαν από τις προηγούμενες ημέρες 6 αλλοδαποί κρατούμενοι για διοικητική απέλαση και ένας για ποινική υπόθεση. Οι μόνες φωνές που υπήρξαν και προφανώς καμία σχέση δεν είχαν με βασανιστήρια, ήταν από αλλοδαπό που προσήλθε οικειοθελώς στο Αστυνομικό Τμήμα εκείνη την ημέρα, με εμφανή ψυχολογικά προβλήματα. Κατόπιν συνεννόησης με τον Εισαγγελέα, μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική όπου και περιθάλπεται. Καμία προσαγωγή σχετικά με τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου δεν έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων».

Είχε προηγηθεί η ανάρτησή του ο Δήμος Μούτσης που έγραφε χαρακτηριστικά… «ΖΗΤΩ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Χτες βράδυ γύρω στη 1 απ το “κολαστήριο” αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων, ακούγονταν κραυγές και φοβερό ξύλο. Μπορεί άραγε κάποιος να μας πει περισσότερες λεπτομέρειες? Το ότι οι μπάτσοι γδύνανε τους ανθρώπους μέσα στο δρόμο το είδαμε. Άλλωστε αυτό το ίδιο, είναι κάτι που εγώ προσωπικά τόβλεπα άπειρες φορές να συμβαίνει επί χούντας στο κέντρο της Αθήνας……!».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις