Τετάρτη, 1 Μαΐ
17oC Αθήνα

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα – Που θα χιονίσει τις επόμενες μέρες

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα – Που θα χιονίσει τις επόμενες μέρες

ΚΑΙΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ. Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα και σε ποιες περιοχές θα χιονίσει. Δείτε αναλυτική πρόγνωση καιρού.

Ένα ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό από τα βόρεια τμήματα της Ιταλίας θα χτυπήσει τη χώρα από τα δυτικά, όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος του OPEN TV, Κλέαρχος Mαρουσάκης. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, θα υπάρξουν καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι, μέχρι και τη Δευτέρα όπου και θα αρχίσει να περιορίζεται, για να ακολουθήσει το νέο κύμα ψύχους, παραμονή Χριστουγέννων.

Έχοντας μπει στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα, με δύο μέρες μόνο να απομένουν, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης δίνει την πρόγνωσή του για τον καιρό από σήμερα μέχρι και για τις 25-26 Δεκεμβρίου, δηλαδή ανήμερα και την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων.

Ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια Βαλκάνια θα φέρουν χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές κυρίως στα ανατολικά τμήματα. Δείτε το σχετικό βίντεο με την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

H πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για τη Δευτέρα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές κατά διαστήματα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο, τις πρωινές ώρες στην Θράκη και μέχρι τις βραδινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και από το απόγευμα στην Κρήτη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και από το απόγευμα στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και θα φθάσουν στο Αιγαίο 7 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ιδιαίτερα αισθητή στα βόρεια.

H πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Τρίτη

Στην ανατολική και τη νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα ηπειρωτικά ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις και στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις