Ελλάδα

Τι προβλέπει νέα εγκύκλιος για διορισμούς και μετατάξεις

Τις αλλαγές που επήλθαν σε θέματα μετατάξεων, διορισμών σε νησιωτικούς δήμους, ένταξης φυσικών προσώπων σε Προγράμματα Απασχόλησης επιδοτούμενα από τον ΟΑΕΔ, καθώς και σε διορισμούς επιτυχόντων με διαδικασίες επιλογής τακτικού προσωπικού του ΑΣΕΠ, επισημαίνει με εγκύκλιό του προς τους αρμόδιους φορείς, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην εγκύκλιο σημειώνεται, ότι από τη διαδικασία έγκρισης ΠΥΣ (Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου) εξαιρείται και το προσωπικό που προσλαμβάνεται σε εκτέλεση ειδικού προγράμματος απασχόλησης που προκηρύσσεται και επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ.

Επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι δεν εμπίπτουν στους περιορισμούς προσλήψεων οι διορισμοί σε νησιωτικούς δήμους.

Επίσης, δεν απαιτείται πλέον εγκριτική απόφαση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006 στις υποχρεωτικές μεταφορές προσωπικού, τις μετατάξεις υπαλλήλων εντός της ίδιας υπηρεσίας σε κλάδο της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας, καθώς και στην περίπτωση αμοιβαίας μετάταξης υπαλλήλων του δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ αυτών, καθώς δεν προκαλούν αύξηση του αριθμού προσλήψεων.

Επιπλέον, η εγκύκλιος αναφέρει, ότι δεν απαιτείται απόφαση κατανομής, όταν οι αποφάσεις του ΑΣΕΠ αφορούν σε αντικαταστάσεις- αναπληρώσεις διοριστέων (που δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό τους) οι οποίοι περιλαμβάνονται σε προηγούμενες αποφάσεις κατανομής, ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση, απαιτείται η προβλεπόμενη από τον νόμο απόφασης κατανομής του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Διαβάστε

Μητσοτάκης: Οι απολύσεις θα γίνουν – Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να μειωθεί

Προανήγγειλε νέες αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου – Σίγουρος για την εκλογή του ΠτΔ

Δημόσιο: απολύσεις και το 2015 – Από 4.000 – 5.000 ζήτησε να φύγουν η τρόικα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φίλιππος Καμπούρης: Με 25 εταιρείες και «ενοικιαζόμενους» εργαζομένους εξαπατούσε τον e-ΕΦΚΑ – Η δράση του κυκλώματος
Από το 2021 δημιουργούσαν εταιρείες, μη καταβάλλοντας ασφαλιστικές εισφορές - Συνελήφθησαν η σύζυγός του, 2 λογιστές, 2 επιχειρηματίες και 4 «αχυράνθρωποι»
Ο Δημήτρης Καμπούρης με την σύζυγό του 241
Στη φυλακή ο 32χρονος που μαχαίρωσε την πρώην σύντροφό του και τον φίλο της στο Λαύριο - «Δεν θυμάμαι τίποτα, είχα καταναλώσει αλκοόλ και χάπια»
Το δικαστήριό του είχε αναβληθεί για αύριο, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, αλλά δυστυχώς όντας ελεύθερος πρόλαβε να επιτεθεί τόσο βάναυσα σε βάρος της πρώην συντρόφου και του φίλου της
Το ζευγάρι που τραυματίστηκε από την επίθεση