Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τι σημαίνει στην πραγματικότητα Γεντί Κουλέ και λεπτομέρειες από την ιστορία του

Τι σημαίνει στην πραγματικότητα Γεντί Κουλέ και λεπτομέρειες από την ιστορία του

Υπάρχουν πολλές περιοχές, αξιοθέατα και μνημεία στην Ελλάδα που ενώ ξέρουμε το όνομά τους και το έχουμε ακούσει πολλές φορές, τελικά αν αναρωτηθούμε τι σημαίνει αυτό, πιθανόν να μην ξέρουμε.

Συνήθως πίσω από το κάθε όνομα κρύβεται κάποιο πρόσωπο ή ένα σημαντικό ιστορικό στοιχείο. Αυτό μπορεί να είναι μια μάχη, ένα συμβάν ή και ένα πρόσωπο. Ή απλά το όνομα του μέρους σε μια άλλη γλώσσα, συνήθως στα σλαβικά ή στα τούρκικα λόγω των μεγάλων επιρροών που υπάρχουν.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με το Γεντί Κουλέ, ένα από τα πιο απάνθρωπα και σκληρά σοφρωνιστικά ιδρύματα της χώρας. Τι σημαίνει όμως στην πραγματικότητα το όνομα αυτό και από πού προέρχεται η ονομασία. Τι συνέβη εκεί, πότε κατασκευάστηκε και πώς χρησιμοποιήθηκε;

Το Γεντί Κουλέ, λοιπόν, όνομα το οποίο θα ακούσεις να χρησιμοποιείται και για το γήπεδο του ΟΦΗ, βρίσκετια  στο βορειοανατολικό άκρο των τειχών της Θεσσαλονίκης, εντός της Ακρόπολης. 

Στην πραγματικότητα, στα ελληνικά το όνομα είναι Επταπύργιο και η μετάφραση είναι ακριβώς αυτή. Γεντί Κουλέ είναι οι επτά πύργοι. Είναι ουσιαστικά οι συνολικά επτά πύργοι οποίοι κοσμούν τα τείχη της Θεσσαλονίκης χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα μεσοπύργια.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις